GDE JE ALEKSEJ NAVALJNI? Advokati ruskog opozicionara tvrde da ne znaju gde se NALAZI!
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

ZNAK ZA UZBUNU?

GDE JE ALEKSEJ NAVALJNI? Advokati ruskog opozicionara tvrde da ne znaju gde se NALAZI!

Navaljni je pomenuo očekivani potez u objavi Telegrama u maju, pišuću mračno da ga u Melehovu čeka „zatvor u zatvoru“

Objavljeno: 10:47h

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni prebačen je iz kaznene kolonije u kojoj je služio kaznu u zatvor koji je bolje obezbeđen. Političar je prebačen u zatvor sa maksimalim obezbeđenjem u Melehovu u Vladimirskoj oblasti, javio je ruski državni medij TASS, pozivajući se na Sergeja Jažana, predsednika regionalne komisije za javni nadzor.

Jažan je u utorak za TASS rekao da je Navaljni stigao u zatvor. Međutim, portparolka Navaljnog Kira Jarmiš je na Tviteru rekla da uprkos medijskim izveštajima Navaljnijev tim nije dobio potvrdu o njegovom transferu u Melehovo.

Taj potez je u skladu sa naredbama sudije prilikom izricanja presede u martu, kada je moskovski sud osudio Navaljnog na dodatnih devet godina zatvora koji je maksimalno obezbeđen. Moskovski sud je Navaljnog osudio po optužbama za prevaru zbog navoda da je ukrao novac iz svoje Fondacije za borbu protiv korupcije, prenosi CNN.

Navaljni je pomenuo očekivani potez u objavi Telegrama u maju, pišuću mračno da ga u Melehovu čeka „zatvor u zatvoru“.

"Moja presuda još nije stupila na snagu, ali zatvorenici iz Kolonije strogog režima Melehovo pišu da mi spremaju 'zatvor u zatvoru'", napisao je on.

Ljudmila Romanova, komesarka za ljudska prava Vladimirskog regiona - ombudsman lokalne vlade - rekla je za TASS u utorak da taj zatvor ima dobru reputaciju. Ranije u utorak, pravni tim Navaljnog je rekao da ne zna gde se nalazi Navaljni.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Prebačen je u zatvor maksimalnog obezbeđenja pošto je njegova presuda u novom krivičnom predmetu stupila na snagu, ali ne znamo tačno u koji", rekla je za CNN njegova advokatica Olga Mihajlova. "Gde se tačno nalazi, nama je nepoznato. Nastavićemo da tragamo za njim", zaključila je.

Prema rečima Kire Jarmiš, portparolke Navaljnog, advokati su došli u kaznenu koloniju da se sastanu sa njim ali su obavešteni da on nije tamo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.