"LUDAK PUTIN JE ZARIO SVOJE KANDŽE U UKRAJINU": Navaljni na sudu NIJE BIRAO REČI,sudija ga PREKIDAO ali bezuspešno!
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

AU!

"LUDAK PUTIN JE ZARIO SVOJE KANDŽE U UKRAJINU": Navaljni na sudu NIJE BIRAO REČI,sudija ga PREKIDAO ali bezuspešno!

Navaljni se našao na sudu, jer se žalio na devetogodišnju zatvorsku kaznu koju je dobio zbog prevare i nepoštovanja suda, "dodatak" na kaznu od dve i po godine koju već služi

Objavljeno: 12:41h

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, danas je oštro kritikovao i vređao predsednika Vladimira Putina tokom sudskog saslušanja, nazvavši ga "ludakom koji je započeo glupi rat" u Ukrajini baziran na lažima.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

- Ovaj rat je glup, vaš Putin ga je započeo i zasnovan je na lažima - rekao je Navaljni na sudu u Moskvi putem video linka iz zatvora, preneo je Rojters.

Navaljni se našao na sudu, jer se žalio na devetogodišnju zatvorsku kaznu koju je dobio zbog prevare i nepoštovanja suda, "dodatak" na kaznu od dve i po godine koju već služi.

On negira sve optužbe i kaže da su lažirane, kako bi se blokirale njegove političke ambicije.

Sudija ga je nekoliko puta prekidao, ali Navaljni je "činjenice" tužilaštva nazivao "lažima" i uporedio ih sa lažima koje je upotrebio Putin da započne invaziju na Ukrajinu.

- Šta želite da postignete - da li želite kontrolu na kratke staze, da se borite sa budućim generacijama koje se bore za budućnost Rusije? Svi ćete doživeti istorijski neuspeh - rekao je Navaljni sudu.

1 / 5 Foto: Profimedia

On tvrdi da Putinovom Rusijom vladaju lopovi i kriminalci koji su postali neprijatelji ruskog naroda.

- Jedan ludak je zario svoje kandže u Ukrajinu i ja ne znam šta on hoće da radi sa time, taj ludi lopov - rekao je Navaljni o Putinu.

Kremlj je nekoliko puta odbacio brojne tvrdnje Navaljnog o Putinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.