PADAJU KAO DOMINE: Misteriozni niz SMRTI među RUSKIM OLIGARSIMA, ovo su svi BIZNISMENI umrli pod ČUDNIM okolnostima
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

većina deli istu povezanost

PADAJU KAO DOMINE: Misteriozni niz SMRTI među RUSKIM OLIGARSIMA, ovo su svi BIZNISMENI umrli pod ČUDNIM okolnostima

Ovo su svi ruski biznismeni koji su pronađeni mrtvi u neobičnim okolnostima usred ruskog napada na susednu Ukrajinu

Objavljeno: 21:02h

Nekoliko ruskih oligarha, od kojih je većina povezana sa naftom i gasom, je umrlo pod misterioznim okolnostima od 24. februara, dana kada je Vladimir Putin proglasio početak specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu.

Poslednji u ovom crnom nizu je još jedan ruski milijarder, Aleksandar Subotin, koji je pronađen mrtav u nedelju u kući šamana u gradu severoistočno od Moskve. Smrt bivšeg izvršnog direktora Lukoil-a je, poput i ostalih, obavijena velom misterije.

Ovo su svi ruski biznismeni koji su pronađeni mrtvi u neobičnim okolnostima usred ruskog napada na susednu Ukrajinu.

Aleksandar Subotin

Poslednja u mračnom trendu pronalaženja mrtvih ruskih oligarha je smrt milijardera Subotina. Biznismen je pronađen mrtav proteklog vikenda, a tragedija je privukla veliku pažnju svetskih medija pošto je Subotin, navodno, zatražio savet šamana kako bi izlečio mamurluk.

Aleksander Subotin
Aleksander Subotinfoto: Profimedia

Oligarh je navodno lečen otrovom žabe krstače, koji mu je stavljen u posekotinu na koži, ali te tvrdnje nisu potvrđene od strane policije. Ubrzo nakon toga Subotin je doživeo srčani udar i dobio je tabletu za smirenje od biljke valerijane. Navodno je pronađen idućeg jutra od strane dvoje šamana.

Kontroverzni par navodno leči klijente prizivajući duhove i žrtvujući životinje, čija tela potom umaču u krv petlova.

Pokrenut je krivični postupak zbog smrti ruskog milijardera, nakon što je njegovo telo otkriveno u prostoriji u podrumu koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale".

Sergej Protošenja

Bivši izvršni direktor u Novatek-u, najvećem nezavisnom proizvođaču prirodnog ruskog gasa u Rusiji, je pronađen mrtav u aprilu.

Multimilioner je pronađen obešen ispred španske vile koju je sa porodicom iznajmio za Uskrs 20. aprila. Tela njegove supruge i 18-godišnje ćerke su pronađena izbodena na smrt u krevetima.

Lokalne španske vlasti istražuju tri smrti, za koje se čini da se radi o ubistvu-samoubistvu, ali istražitelji ne isključuju mogućnost da je porodica ubijena.

Žena i ćerka ruskog oligarha su izbodene na smrt, dok nikakva krv nije pronađena na njemu kao ni na njegovoj odeći. Međutim, u blizini njegovog tela su pronađeni nož i sekira.

Prema navodima, Protošenja je imao lično bogatstvo od više od 433 miliona dolara.

Vladislav Avajev

Samo dan pre smrti Protošenje, u razmaku od 24 sata, još jedan ruski oligarh je pronađen mrtav u svom luksuznom moskovskom stanu zajedno sa telima njegove navodno trudne supruge i 13-godišnje ćerke.

Bivšeg zvaničnika Kremlja i nekadašnjeg potpredsednika Gazprombanke pronašla je mrtvog u porodičnom stanu njegova 26-godišnja ćerka Anastasija. Kako se navodi u izveštajima, ona je rekla policiji da je pištolj bio u očevoj ruci kada je pronašla njegovo telo.

1 / 5 Foto: Profimedia

Gazprombanka je treća po veličini ruska banka i povezana je sa Gazpromom, najvećom javnom kompanijom za prirodni gas na svetu.

Vasilij Melnikov

Stravična tragedija se odigrala i početkom marta kada je ruski oligarh, šef gigantske kompanije za medicinsko snabdevanje MedStom, takođe pronađen mrtav zajedno sa porodicom u svom luksuznom stanu u Nižnjem Novgorodu.

Melnikov je, zajedno sa suprugom Galinom i dva sina, preminuo od uboda nožem. Na mestu zločina je pronađeno oužje koje je korišćeno u ubistvima.

Istražitelji su i u ovom slučaju zaključili da je smrt posledica ubistva-samoubistva u kojem je biznismen ubio svoju ženu i 10-godišnjeg i četvorogodišnjeg sina pre nego što je digao ruku na sebe. Deca su pronađena u dečijoj sobi, a supruga ruskog oligarha u spavaćoj sobi. Melnikov je pronađen u kupatilu sa presečenom arterijom.

Mihail Votford

Oligarh rođen u Ukrajini pronađen je mrtav 28. februara u garaži svoje kuće u Sariju u Velikoj Britaniji. Votford je bio obešen, ali njegova žena i deca, koji su u to vreme bili kod kuće, nisu povređeni.

Votford, koji je promenio prezime iz Tolstošeja nakon što se preselio u Britaniju početkom 2000-ih godina, rođen je u tadašnjoj sovjetskoj Ukrajini a stekao je ime nakon što je postao magnat za naftu i gas.

Najmanje ovih pet ruskih biznismena je pronađeno pod čudnim okolnostima za samo tri meseca.

(Espreso/Tamara Marić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.