EVROPSKA ZEMLJA PROGLASILA RUSIJU TERORISTIČKOM DRŽAVOM!
Moskva, Foto: Profimedia

JEDNOGLASNO

EVROPSKA ZEMLJA PROGLASILA RUSIJU TERORISTIČKOM DRŽAVOM!

Parlament Litvanije izglasao je takođe jednoglasno, predlog da se ruske akcije u Ukrajini proglase "genocidom" i "terorizmom" i pozvao Međunarodni sud da po uzoru na Nirnberški proces posle Drugog svetskog rata, procesuira osumnjičene za "ratne zločine"

Objavljeno: 15:36h

Litvanski parlament, Sejm, proglasio je danas Rusiju za terorističku državu. Rezolucija je usvojena jednoglasno.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Parlament Litvanije izglasao je takođe jednoglasno, predlog da se ruske akcije u Ukrajini proglase "genocidom" i "terorizmom" i pozvao Međunarodni sud da po uzoru na Nirnberški proces posle Drugog svetskog rata, procesuira osumnjičene za "ratne zločine".

U predlogu, čiji je pokrovitelj bila premijerka Ingrida Šimonite, navodi se da "ratni zločini" ruskih snaga u Ukrajini uključuju namerno ubijanje civila, masovna silovanja, prisilno preseljenje ukrajinskih državljana u Rusiju i uništavanje ekonomske infrastrukture i kulturnih objekata, prenosi agencija Rojters.

"Ruska Federacija, čije vojne snage namerno i sistematski biraju civilne ciljeve za bombardovanje, je država koja podržava i sprovodi terorizam", navodi se u litvanskom parlamentarnom predlogu. Ovaj potez Litvanije usledio je nakon sličnog jednoglasnog glasanja kanadskih poslanika 27. aprila da se napadi Rusije u Ukrajini nazovu "genocidom", podseća britanska agencija.

1 / 10 Foto: Profimedia

Ranije danas je litvanski parlament, Sejm, proglasio Rusiju za terorističku državu. Litvanski parlament je jednoglasno usvojio rezoluciju o tome i za nju je glasalo 128 poslanika, piše litvanski portal Delfi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.