MISTERIJA OTKAZANOG POLETA AVIONA U MOSKVI: Evo zašto nije mogao da POLETI
Ilustracija, Foto: Profimedia

dan pobede

MISTERIJA OTKAZANOG POLETA AVIONA U MOSKVI: Evo zašto nije mogao da POLETI

Dovoljno je bilo onda da manje aviona poleti, samo određeni, bilo bi simbolično

Objavljeno:

Danas je u Moskvi održana vojna parada povodom Dana pobede, a ono što se očekivalo jeste da će ruski predsednik Vladimir Putin između ostalog prikazati i svoju moć u vazduhoplovstvu.

Na generalnoj probi koja je održana u subotu 7. maja učestvovalo je između ostalog i 77 aviona i helikoptera što je bio jasan pokazatelj da je sve spremno za prelet aviona 9. maja.

Međutim, kako je uoči početka parade saopšteno, otkazan je nalet avijacije zbog vremenskih uslova, ne samo u Moskvi već u svim gradovima, što je potvrdio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ovu iznenadnu odluku Rusije je za Telegraf.rs prokomentarisao Petar Vojinović, glavni i odgovorni urednik portala "Tango six". Kako je naveo, "prelet je bio planiran".

- Nije sigurno zašto je otkazan nalet avijacije, ali postoje dve činjenice koje treba pomenuti. Prva činjenica je da je u subotu, 7. maja izvedena proba vazdušnog dela, odnosno preleta, tako da je učešće avijacije bilo planirano - rekao je Vojinović za Telegraf.rs.

On je dodao i da vremenski uslovi iznad Moskve nisu bili toliko "drastični".

- Druga činjenica je da vremenski uslovi iznad Moskve nisu bili toliko drastični da onemoguće letenje vazduhoplova - naveo je naš sagovornik.

1 / 9 Foto: Profimedia

On je pomenuo i da su se u svetlu najnovijih događaja pojavili navodi da Rusija nema dovoljno aviona, međutim to kao mogući razlog odbacuje.

- Dovoljno je bilo onda da manje aviona poleti, samo određeni, bilo bi simbolično - rekao je Vojinović.

Podsetimo, na paradi pobede koja je održana danas u Moskvi, Crvenim trgom prodefilovalo je 11.000 hiljada vojnika i 131 jedinica naoružanja, a iznad Moskve trebalo je da leti 77 aviona i helikoptera.

Parada je organizovana u specifičnim okolnostima zbog sukoba u Ukrajini koji traje duže od 70 dana. Na tribinama nije bilo gostiju iz inostranstva, a iz Kremlja je to objašnjeno činjenicom da nije reč o jubilarnoj godišnjici.

Bonus video:

05:51

Antić: Srbin je spreman da brani domovinu, ništa se nije promenilo

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.