NESTAO U AKCIJI! Gde se KRIJE ruski general i ZAŠTO ga nema na PARADI?
Valerij Gerasimov i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

gerasimov

NESTAO U AKCIJI! Gde se KRIJE ruski general i ZAŠTO ga nema na PARADI?

Prema nekim ruskim izvorima, Gerasimov je već napustio položaj u vreme napada

Objavljeno:

General Valerij Gerasimov, vrhovni zapovednik ruske vojske, danas nije viđen na paradi u Moskvi, što je dodatno podgrejalo sumnje da zaista jeste ranjen u Ukrajini, kako su nedavno objavili pojedini mediji pozivajući se na ukrajinske izvore.

Gerasimov slovi za čoveka koji je zajedno sa Putinom i ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom osmislio vojnu operaciju u Ukrajini.

Poslednje vesti koje su objavljene o generalu bile su prošle sedmice, odnosno 30. aprila, kada su strani mediji objavili da je u Ukrajini i da obilazi ruske trupe na prvoj liniji. Gerasimov je najviši vojni zvaničnik koji je otišao na liniju borbi, što su mnogi protumačili kao signal da situacija u ruskoj vojsci uopšte nije sjajna.

Istog dana kada je stigla vest da je Gerasimov otišao da obiđe vojnike, ukrajinski zvaničnici su saopštili da su gađali rusko uporište u gradu Izjumu, te da je tom prilikom stradalo 200 vojnika i general. Ubrzo je počelo da se spekuliše da je sam Gerasimov povređen, ili da je možda čak ubijen u napadu.

Međutim, potvrda iz Kremlja nije stigla, ali nije ni demantovana - jednostavno, zvanična Moskva nije imala komentar.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prema nekim ruskim izvorima, Gerasimov je već napustio položaj u vreme napada. Tačnije, ruski vojni blogeri poznati kao Conflict Intelligence Team (CIT) izvestili su da su dva transportna helikoptera Mi-8 i tri jurišna helikoptera Ka-52 stigla na aerodrom pod strogim obezbeđenjem u nedelju 1. maja, a Ruslan Levijev, osnivač CIT-a, napisao je na Tviteru da „izvori potvrđuju da je Gerasimov leteo, ali se ukrcao sam, živ i zdrav."

Međutim, njegovo odsustvo sa vojne parade 9. maja baca nove sumnje i senke na njegovo zdravstveno stanje. Da li bi on mogao biti još jedan visoki ruski general koji je pao u borbi?

Bonus video:

04:12

OD OVIH VELIKIH HITOVA BI ZARADIO VELIKE PARE, A BEKI IH JE ODBIO! Pevač o greškama u svojoj karijeri, pa otkrio DA LI SE KAJE

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.