AVIO GIGANT SMANJIO RED LETENJA OVOG LETA! Nakon odluke da otpusti skoro 10.000 radnika
Aerodrom, Foto: Profimedia

PANDEMIJA

AVIO GIGANT SMANJIO RED LETENJA OVOG LETA! Nakon odluke da otpusti skoro 10.000 radnika

Planira da smanji 10 odsto svojih redova letova između marta i oktobra, zbog nedostatka osoblja

Objavljeno:

Britiš ervejz je smanjio red letenja ovog leta, nakon odluke da otpusti skoro 10.000 radnih mesta kada se suočio sa ograničenjima putovanja tokom pandemije.

Britanska avio-kompanija se pridružuje listi nekoliko drugih prevoznika u smanjenju broja letova koje nudi putnicima ove godine. Planira da smanji 10 odsto svojih redova letova između marta i oktobra, zbog nedostatka osoblja, navodi FT.

DžetBlu ervejz je smanjio letove za maj za između 8 i 10 odsto i planira da napravi slična smanjenja za leto, navodi se u izveštaju CNBC. JetBlue je već ove godine zaposlio 2.500 novih radnika, ali prema izveštaju još uvek nema dovoljno osoblja, piše Biznis Insajder.

Slično tome, Alaska Airlines je smanjio 2 odsto svog rasporeda letova do kraja juna nakon što je bio primoran da smanji letove u aprilu zbog nedostatka osoblja, navodi CNBC. Dok je Southvest Airlines smanjio 65.000 prolećnih letova, pokazuje dokumentacija SEC -a i 20.000 letnjih letova, izvestio je Dallas Morning Nevs .

Avio-industrija se sada bori sa nedostatkom osoblja jer je ranije smanjila svoju radnu snagu tokom pandemije, usred globalnih ograničenja putovanja i smanjene potražnje. Delta Air Lines je prošle godine bio primoran da odustane od više od 10 linija zbog usporavanja potražnje.

Broj letova koje je Britiš ervejz smanjio jednak je 8.000 povratnih putovanja, većinom na kratkim linijama, rekao je za FT izvršni direktor Britiš ervejza Šon Dojl.

Avio-kompanija planira da zaposli 6.000 novih članova osoblja kako bi se izborila sa potražnjom, za koju Dojl kaže da je između 65 odsto i 70 odsto nivoa u 2019. za poslovna putovanja.

1 / 7 Foto: Profimedia

„Američki prevoznici su imali slične probleme sa rekonstruisanjem ranije u procesu, vidimo probleme u Evropi i britanskoj industriji da se sistem ponovo pokrene i pokrene“, rekao je Dojl za FT.

Međutim, ne nose se sve avio-kompanije sa povratkom potražnje, već smanjuju letove jer imaju manje operativnih izazova od velikih prevoznika.

Britiš ervejz je za Insajder rekao da, iako su proteklih nekoliko nedelja bile „izazovne“, kompanija je fokusirana na svoje klijente, podržavajući njen „najveći nagon za zapošljavanjem“ i povećavajući svoju operativnu otpornost.

„Preduzeli smo mere da smanjimo naš raspored kako bismo pružili sigurnost našim klijentima i dajemo im maksimalnu fleksibilnost da ponovo rezervišu kod nas ili druge avio-kompanije što je moguće bliže njihovom prvobitnom vremenu polaska, ili da dobiju puni povraćaj novca“, Britanci Airvais navodi u saopštenju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.