NATO U RATU SA RUSIJOM? Opasne reči Sergeja Lavrova, ministar ponovo spomenio TREĆI SVETSKI RAT!
Sergej Lavrov, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Profimedia, Google Earth

AU!

NATO U RATU SA RUSIJOM? Opasne reči Sergeja Lavrova, ministar ponovo spomenio TREĆI SVETSKI RAT!

Lavrov je rekao da će okončanje konflikta u Ukrajini zavisiti od situacije na terenu

Objavljeno:

Isporuke zapadnog oružja Ukrajini znače da je NATO "u biti uključen u rat s Rusijom", i Moskva to oružje smatra legitimnim ciljevima, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Ovo oružje biće legitimna meta ruskog vojnog delovanja u kontekstu specijalne operacije", rekao je Lavrov državnoj televiziji u intervjuu objavljenom na web stranici ministarstva vanjskih poslova.

"Skladišta oružja u zapadnoj Ukrajini su više puta gađali (ruske snage). Kako drugačije? NATO je, u biti, angažovan u ratu s Rusijom kroz posrednike i naoružava ih. Rat znači rat". rekao je Lavrov.

Ruski šef diplomatije je i Zapad da ne potcenjuje rizik od izbijanja nuklearnog rata zbog Ukrajine i rekao da je NATO u suštini u ratu sa Rusijom zato što snabdeva Kijev oružjem.

Lavrov je rekao da će okončanje konflikta u Ukrajini zavisiti od situacije na terenu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kako prenosi Glas Amerike (VOA), jedno od pitanja Lavrovu bilo je i koliko je važno izbeći Treći svetski rat i da li se trenutna situacija može uporediti sa Kubanskom raketnom krizom iz 1962, kada su odnosi Rusije i SAD bili jako loši.

On je istakao da se Rusija trudi da se drži principa o sprečavanju nuklearnog rata po svaku cenu.

"To je naša ključna pozicija na kojoj je sve drugo zasnovano. A rizici su sad značajni. Ne bih želeo da veštački pojačavam te rizike, iako bi mnogi ti voleli. Opasnost je ozbiljna i realna i ne smemo je potceniti", rekao je Lavrov.

Kako javlja rojters, on je optužio vlasti u Kijevu da ne pregoavaraju u dobroj veri i da je predsednik Volodimir Zelenski, inače nekadašnji glumac, "isti kao britanski premijer Boris Džonson - da glumi u javnosti, pre nego da rešava problem u pregovorima".

1 / 7 Foto: Profimedia

"Slični su u smislu da igraju ulogu. Na primer, da glume pregovore", kaže Lavrov.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.