MOŽE LI PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA DA IZAZOVE TREĆI SVETSKI RAT? SAD izbegle da je SANKCIONIŠU, evo i ZBOG ČEGA!
Vladimir Putin i Alina Kabajeva, Foto: Printscreen, Profimedia

STRAHUJU

MOŽE LI PUTINOVA NAVODNA LJUBAVNICA DA IZAZOVE TREĆI SVETSKI RAT? SAD izbegle da je SANKCIONIŠU, evo i ZBOG ČEGA!

Moskva je uvek poricala da postoji bilo kakav odnos između Putina i Kabajeve i ona je to i sama poricala

Objavljeno:

SAD su namerno izbegle da sankcionišu navodnu ljubavnicu Vladimira Putina zbog straha da bi to dodatno podstaklo tenzije sa Rusijom i navelo ruskog predsednika da donese odluke koje bi mogle da imaju nesagledive i dalekosežne posledice.

Alina Kabajeva (39) je bivša olimpijska šampionka u ritmičkoj gimnastici, model za naslovnice ruskog izdanja Voga i za koju insajderi iz Vašingtona veruju da je Putinova (69) ljubavnica.

Bila je u centru pažnje američkog ministarstva finansija nakon invazije njenog navodnog ljubavnika na Ukrajinu u februaru - ali je izbegla sankcije u poslednjem trenutku nakon intervencije Saveta za nacionalnu bezbednost, piše Volstrit žurnal.

Zvaničnici u Vašingtonu veruju da bi sankcionisanje Kabaeve predstavljalo takav „lični“ napad na Putina da bi tenzije između Rusije i Zapada mogle još više da eskaliraju, naročito u situaciji kada su "nuklearni rat" i "treći svetski rat" sve češće pominjani termini.

Prema nekim navodima, ona je ruskom lideru rodila troje dece i obogatila se zahvaljujući vezama sa njim – što znači da je bila glavna meta američkih sankcija nakon što je Putin napao Ukrajinu u februaru.

Vladimir Putin i Alina Kabajeva
Vladimir Putin i Alina Kabajevafoto: EPA / MIKHAIL METZEL

Ipak, uprkos uverenju američkih zvaničnika da Kabajeva ima udela u skrivanju Putinovog bogatstva u inostranstvu, sankcije prema njoj su izostale. S druge strane, sankcijama su pogođene dve odrasle Putinove ćerke Marija i Katarina.

Američki zvaničnici rekli su za Volstrit žurnal da je ona i dalje potencijalna meta sankcija.

- Pripremili smo sankcije za jedan broj ljudi koji još nisu sankcionisani i nastavljamo da razmišljamo kada da uvedemo te sankcije da bi imale maksimalan efekat - rekao je zvaničnik.

Moskva je uvek poricala da postoji bilo kakav odnos između Putina i Kabajeve i ona je to i sama poricala.

Putin je u državnim medijima u Rusiji prikazan kao da živi “asketskim životom” posvećujući se javnoj službi. Ima dve poznate ćerke iz prethodnog braka.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kabajeva se, inače, u subotu pojavila na nastupu ritmičkih gimnastičarki u Moskvi i pokazala podršku ratnim naporima Rusije. Na snimcima se iza nje jasno vidi slovo “Z” koje se poslednjih meseci povezuje sa vojnim trupama Rusije u Ukrajini.

1 / 4 Foto: Profimedia

Amerika je optužila Kabajevu i njenu porodicu da su se obogatili zbog veze sa Putinom, a istraga američkih obaveštajnih službi o izborima 2016. navodi je kao korisnika Putinovog novca.

Aleksej Navaljni, lider ruske opozicije koji je u zatvoru, molio je američke zakonodavce da uvedu sankcije Kabajevoj 6. aprila, tvrdeći da je ona pomagala Putinu da sakrije svoj novac.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ukrajinska vlada je takođe zatražila od zapadnih zemalja da sankcionišu Kabajevu i pozvala Švajcarsku da joj zabrani ulazak u zemlju, u kojoj je često viđana. Švajcarska vlada je demantovala da zna da je Kabajeva bila u njihovoj zemlji.

Jedan ruski list je objavio 2008. godine da su se Putin i Kabajeva verili. Te novine su ugašene nekoliko dana kasnije nakon što je Putin demantovao priču.

Kabajeva i njena porodica su od 2013. godine kupili dve kuće, 5-6 stanova i nekoliko jutara zemlje.

Neki neimenovani zvaničnici u SAD, Švajcarskoj i Evropskoj uniji saopštili su da je Kabajeva rodila Putinovo dete 2015. godine u Švajcarskoj. Putinov portparol je demantovao tu priču.

Takođe mu je navodno rodila blizance 2019. godine.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.