PUTIN MENJA USLOVE ZA ISPORUKU GASA EVROPI! Doneta ključna odluka
Ilustracija, Foto: Profimedia, epa/ya, EPA/YAHYA ARHAB, EPA-EFE/CRISTINA GALLEGO

VAŽNO!

PUTIN MENJA USLOVE ZA ISPORUKU GASA EVROPI! Doneta ključna odluka

Rusija je 24. februara pokrenula invaziju na Ukrajinu, a kao odgovor na to, zapadne zemlje su najavile velike sankcije Moskvi, pre svega u bankarskom sektoru i snabdevanju visokotehnološkim proizvodima

Objavljeno: 13:45h

Vladimir Putin je danas rekao da "nema smisla isporučivati robu iz Ruske Federacije u EU i primati robu u njihovoj valuti, te da će plaćanje gasa biti konvertovano u rublje".

- Doneta je odluka da se plaćanja za isporuku gasa Evropi što pre konvertuju u rublje - izjavio je ruski predsednik, prenosi ria.ru.

Rusija je 24. februara pokrenula invaziju na Ukrajinu, a kao odgovor na to, zapadne zemlje su najavile velike sankcije Moskvi, pre svega u bankarskom sektoru i snabdevanju visokotehnološkim proizvodima.

1 / 15 Foto: Profimedia

Neki brendovi su najavili da će prestati sa radom u zemlji. Kremlj je ove mere nazvao "ekonomskim ratom", a nadležni su istakli spremnost za ovakav razvoj događaja i uverili da će nastaviti da ispunjavaju društvene obaveze.

Banka Rusije preduzima mere za stabilizaciju situacije na deviznom tržištu, dodaje se. Kako je ranije rekao premijer Mihail Mišustin, "vlada je pripremila plan za suzbijanje restriktivnih mera", koji obuhvata oko stotinu inicijativa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.