PUTIN OD POČETKA RATA PO PRVI PUT IZLAZI IZ MOSKVE: Evo kuda će se tačno kretati ruski predsednik!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

poznata lokacija!

PUTIN OD POČETKA RATA PO PRVI PUT IZLAZI IZ MOSKVE: Evo kuda će se tačno kretati ruski predsednik!

Ruska ambasadorka u Indoneziji, trenutnoj predsjedateljici G20, rekla je kako Putin planira da stigne na indonezijski otok Bali na skup

Objavljeno: 13:03h

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da prisustvuje ovogodišnjem G20 sastanku na vrhu u Indoneziji, rekla je u sredu ruska portparolka u toj državi, suprotno tvrdnjama dela zemalja koje tvrde da će Rusija biti izbačena iz te grupe.

Na našem sajtu možete pratiti situaciju u Ukrajini iz časa u čas!

SAD i zapadni saveznici procenjuju treba li Rusija nakon napada na Ukrajinu ostati deo tog formata koji okuplja dvadeset najvećih svetskih ekonomija.

Pokušaj ekskomunikacije Rusije mogao bi naići na veto drugih članica skupa i dovesti do toga da deo država ne prisustvuje sastancima, rekli su izvori agenciji Reuters.

Vladimir Putin, Emanuel Makron, Putin i Makron, Vladimir Putin i Emanuel Makron
foto: Profimedia

Ruska ambasadorka u Indoneziji, trenutnoj predsjedateljici G20, rekla je kako Putin planira da stigne na indonezijsko ostrvo Bali na skup.

G20, Džo Bajden, Rim
foto: Profimedia

"To će zavisiti o mnogo, mnogo stvari, uključujući situaciju s pandemijom covida-19, koja se poboljšava. Zasad on to želi", rekla je ambasadorka Ljudmila Vorobjova na konferenciji za medije.

Upitana o tvrdnjama o izbacivanju Rusije, Vorobjova je odgovorila kako je svrha G20 raspravljanje o ekonomskim pitanjima, a ne o krizama poput one u Ukrajine.

Pozvala je Indoneziju da ne popusti pod pritiscima zapadnih država.

"Zaista se nadamo da indonezijska vlada neće popustiti groznom pritisku koji zapad čini ne samo nad Indonezijom, nego i nad mnogim državama sveta", naglasila je.

Avion, Vladimir Putin
foto: Printscreen/youtube

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.