PUTIN IZGUBIO JOŠ JEDNOG ZAPOVEDNIKA? Ukrajina tvrdi da je pukovnik Aleksej ubijen u Mariopolju!
Vladimit Putin, Foto: Profimedia

RATNO STANJE

PUTIN IZGUBIO JOŠ JEDNOG ZAPOVEDNIKA? Ukrajina tvrdi da je pukovnik Aleksej ubijen u Mariopolju!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je prošle nedelje da je Rusija ostala bez četiri generala tokom rata u Ukrajini

Objavljeno:

Oružane snage Ruske Federacije navodno su ostale bez još jednog komandanta, piše Slobodna Dalmacija.

Ukrajina tvrdi da je pukovnik Aleksej Šarov ubijen. Komandant 810. gardijske zasebne brigade Žukov, u sastavu ruskih marinaca, navodno je poginuo u Mariupolju, gradu u kojem je u ruskoj opsadi zarobljeno više od 100.000 ljudi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prošle nedelje je utvrdio da je Rusija tokom rata u Ukrajini ostala bez četiri generala.

1 / 9 Foto: Profimedia

General-major Oleg Mitjajev je navodno poginuo u blizini Mariupolja, a krajnje desničarski puk Azov tvrdi da ga je ubio. Mitjajev je komandovao 150. motorizovanom oružanom divizijom, koja je bila bazirana u Rostovskoj oblasti i formirana 2016. godine

Oleg Mitjajev
foto: Screenshot

Prema ukrajinskim izvorima, 11. marta poginuo je general-major 29. armije Andrej Kolešnjikov. Okolnosti njegove smrti su nepoznate.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ukrajine, general-major Vitalij Gerasimov, načelnik štaba 41. armije, poginuo je 7. marta u blizini Harkova. Ukrajinska vojska objavila je audio-snimak razgovora dvojice ruskih obaveštajca u kome se pominje pogibija Gerasimova.

General-major Andrej Šuhovecki, zamenik komandanta 41. kombinovane armije, navodno je ubijen od snajpera 3. marta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.