"DANAS RADIMO CEO DAN": Ruska i ukrajinska strana održale VIDEO RAZGOVOR, evo šta sledi dalje!
Ilustracija, Foto: Twitter/Belarus MFA, EPA / STEPAN FRANKO, Profimedia

PREGOVORI

"DANAS RADIMO CEO DAN": Ruska i ukrajinska strana održale VIDEO RAZGOVOR, evo šta sledi dalje!

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini s ciljem demilitarizacije te zemlje, nakon čega je Zapad uveo opšte sankcije Moskvi

Objavljeno: 14:12h

Ruski i ukrajinski pregovarači održali su 90-minutni video razgovor, a radne grupe će nastaviti da se sastaju tokom dana, izjavio je danas član ukrajinske delegacije, izvestili su ukrajinski mediji.

"Danas radimo ceo dan", rekao je ukrajinski delegat i poslanik David Arahamia, prenosi agencija Rojters.

Kremlj je danas saopštio da mirovni pregovori Moskve i Kijeva tek treba da dovedu do bilo kakvog značajnog pomaka i pozvao zemlje koje mogu da izvrše uticaj na Ukrajinu da to iskoriste kako bi Kijev zauzeo konstruktivniji stav u pregovorima.

Obraćajući se novinarima, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je potrebno još da bi se postigao značajan napredak u pregovorima kako bi postojala osnova za mogući sastanak predsednika Vladimira Putina i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog.

1 / 6 Foto: Profimedia

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini s ciljem demilitarizacije te zemlje, nakon čega je Zapad uveo opšte sankcije Moskvi.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.