PESKOV: Procenjena mogućnost OBUSTAVE aktivnih RATNIH dejstava u Ukrajini tokom pregovora
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

PESKOV: Procenjena mogućnost OBUSTAVE aktivnih RATNIH dejstava u Ukrajini tokom pregovora

Rusija je primetila da svaki prekid vatre ukrajinske ekstremističke snage koriste za pregrupisavanje i napade

Objavljeno:

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio da su u Kremlju procenili mogućnost obustave aktivnih ratnih dejstava u Ukrajini tokom pregovora.

Međutim, kako je dodao, Rusija je primetila da svaki prekid vatre ukrajinske ekstremističke snage koriste za pregrupisavanje i napade.

"Ne. Radi se o tome da svaki prekid operacija ukrajinske ekstremističke snage koriste za pregrupisavanje, kao i za napade na ruske snage…Tako je bilo više puta. Sve to otežava proces", istakao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je u planu obnavljanje sporazuma o obustavi vatre za vreme pregovora Moskve i Kijeva.

Prethodno je Peskov izjavio da je ruska delegacija demonstrirala daleko veću spremnost da deluje brzo i sadržajno na pregovorima s ukrajinskom stranom, naglasivši da trenutna dinamika pregovaračkog procesa ne odgovara zahtevima situacije.

1 / 9 Foto: Profimedia

Pored toga, portparol ruskog lidera pozvao je sve svetske zemlje da utiču na ukrajinske vlasti kako bi bile susretljivije, a dijalog Ukrajine i Ruske Federacije konstruktivniji.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.