NOVA OPASNOST ZA UKRAJINSKE IZBEGLICE! Njihovoj DECI preti opasnost od trgovine LJUDIMA
Ilustracija, Foto: Profimedia

opasnost

NOVA OPASNOST ZA UKRAJINSKE IZBEGLICE! Njihovoj DECI preti opasnost od trgovine LJUDIMA

Ukrajina ima veliki broj siročadi i dece rođene od surogat majki koju roditelji nisu prihvatili i to povećava rizik da bi ona mogla da budu oteta ili da postanu žrtve prinudnog usvajanja

Objavljeno:

Deci koja beže iz Ukrajine tokom ruske invazije preti opasnost da "postanu žrtve trgovine ljudima", izjavila je danas Komesarka EU za migracije Ilva Johanson.

Johanson je na konferenciji za novinare u Estoniji saopštila da su oko polovine od 3,3 miliona Ukrajinaca koji su pobegli u zemlje EU od početka rata deca, i očekuje se da će ih biti još.

Ukrajina ima veliki broj siročadi i dece rođene od surogat majki koju roditelji nisu prihvatili i to povećava rizik da bi ona mogla da budu oteta ili da postanu žrtve prinudnog usvajanja, rekla je komesar EU.

„Postoji ogroman rizik da će ugrožena deca biti žrtve trgovine ljudima“, naglasila je Johanson.

Ona je napomenula i da je do sada bilo veoma malo dece bez pratnje koja su registrovana na granicama EU, a samo nekoliko prijavljenih slučajeva trgovine ljudima.

1 / 7 Foto: Profimedia

Međutim, policijske snage, aktivisti i ukrajinske nevladine organizacije ukazuju na neke "alarmantne" slučajeve, rekla je Johanson, uz napomenu da su u ranijim situacijama masovnih migracija takve zloupotrebe bile uobičajene.

Bonus video:

05:52

Stručnjaci strahuju: Ako država ne shvati ozbiljno prijave o bombi NEKO ĆE OBORITI AVION

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.