MIRELI JE KONAČNO ODOBREN PREKID TRUDNOĆE: Vili Beroš se obratio javnosti
Mirela Ćavajda, Foto: Facebook/mirela.cavajda

KONAČNO

MIRELI JE KONAČNO ODOBREN PREKID TRUDNOĆE: Vili Beroš se obratio javnosti

Nalaz magnetske rezonance koju je Čavajda uradila juče na Rebru pokazuje da je situacija s njenim fetusom još teža nego što je to pokazao MR na Svetom Duhu pre dvadesetak dana

Objavljeno: 19:28h

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš obratio se javnosti o slučaju trudnice Mirele Čavajda. On je potvrdio da je drugostepena komisija KBC-a Zagreb pozitivno ocenila žalbu Mirele Čavajde - što znači da joj je odobren prekid trudnoće.

- Obavešten sam o zaključku, ključan nalaz je bio nalaz kontrolne neuroradiološke obrade, magnet mozga koji je pokazao značajno izmenjeno činjenično stanje. To je bio razlog na osnovu kojeg je komisija procenila da su ispunjeni medicinski i zakonski preduslovi za odobrenje prekida trudnoće - rekao je ministar Beroš.

On ističe da je stanje fetusa veoma teško, zbog čega je odobrenprekid trudnoće.

- Sugerišem da se gospođa obrati u neku od zagrebačkih kliničkih bolnica, moja preporuka je naša najvažnija bolnica nulte kategorije i da se dogovori sa stručnjacima o načinu prekida trudnoće. Nekoliko je načina za to, reći ću vam da će se uraditi ono što je za pacijenta najsigurnije, ono što je optimalno i u skladu sa njenim zahtevima - objasnio je Beroš i dodao da su takođe ostvareni uslovi za plaćanje zahvata u inostranstvu.

Podsetimo, Mirela Čavajda danas je dobila novi nalaz iz KBC-a Rebro koji je mnogo lošiji od predhodnog.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Nalaz magnetske rezonace koju je Čavajda uradila juče na Rebru pokazuje da je situacija s njenim fetusom još teža nego što je to pokazao MR na Svetom Duhu pre dvadesetak dana. U međuvremenu je došlo do pogoršanja, jer tumor na glavi fetusa rapidno raste.

Nalaz sa Svetog Duha tvorbu je opisao tumor u dimenzijama 60 puta 40 milimetara, ali su sada lekari KBC-a Zagreb evidentirali dimenzije 70x50x60. Navodi se i da masa pritiska mozak i moždano stablo, a kao posledica pojavio se hidrocefalus i to veličine 24 mm, usled čega su uočene i velike ciste u mozgu.

( Espreso /Telegraf )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.