SEVERINA OSULA DRVLJE I KAMENJE: Žestoko je OPLELA PO MINISTRU, PAZITE SAMO - NIMALO NIJE ŠTEDELA!
Severina, Foto: Beta Miljenko Krepac

OŠTRO

SEVERINA OSULA DRVLJE I KAMENJE: Žestoko je OPLELA PO MINISTRU, PAZITE SAMO - NIMALO NIJE ŠTEDELA!

Severinina objava na Facebook-u

Objavljeno: 19:44h

Severina se na Facebooku oglasila o slučaju Mirele Čavajde, trudnice kojoj zagrebačke klinike uprkos teškoj dijagnozi fetusa ne žele odobriti pobačaj. Njena objava u celosti u nastavku:

"Vili, žena nije krava ni inkubator!

Ministar zdravlja krši zakone ove zemlje. Šef Petrove bolnice i dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta ignoriše zakone ove zemlje. Niti jedan ne govori o ženi, njenom stanju i njenom pravu zajamčenom zakonom.

VAŽNO: ovde se ne radi ni o kakvoj ideologiji, nego o zakonom zajamčenom pravu. Stanje, odnosno zdravlje Mirele Čavajde, ne zanima ministra zdravlja ni dekana Medicine.

Ovaj prvi, ministar, lagao je o njenim nalazima koje, očito je, nije ni video. Lagao je o tome da je Mirela primila psihološku pomoć, koja Mireli nije ni ponuđena, a kamoli da ju je dobila. Bahatio se da bi on, ministar kao takav, rešio problem da mu se izravno obratila. Ona, eto jadna, pogrešno išla redovnim putem kroz zdravstveni sistem jer mislila da je hitna. Hitno za nju traje već nedeljama.

Drage moje žene, e j… zemlju u kojoj sistem funkcioniše samo ako ‘imaš nekoga’. Znam i sama iz svog slučaja kako je to kad nemaš nikoga, dok druga strana ‘ima nekoga’. Doživela sam tako da je jedan lekar terao drugoga da piše nalaz koji on zatraži od njega. Zato mu se sada sudi. Mirela za to nema vremena.

Samo 30 km zapadnije, odmah je dobila strašnu prognozu bez nade i podršku u tom groznom trenutku. I dogovor oko termina za prekid trudnoće.

Ne može se biti ministar, a ne priznavati prava više od polovine stanovnika ove zemlje! Žena nije krava, Vili. Da u ministru ili bilo kojem drugom mlatimudanu raste tumor, odavno bi već bio operiisan. Samo da vidiš…

Zato... Žene, majke, kćeri, dečki, muževi, sinovi, hej… Sad je stvarno DOSTA. Dođite u četvrtak, 12.05., u 18 sati na Trg bana Jelačića (Zagreb). Pomozite svojim majkama, sestrama i kćerima da žive mirno u zemlji gde se poštuju zakoni. Nećemo dopustiti da Hrvatska postane Republika Gilead! Neće nam 'tete Lidije' krojiti živote, zavirivati pod suknju, u utrobu."

( Espreso / Dnevnik.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.