I ON JE BIO IZBAČEN S GREN SLEMA, ZNA KAKO JE NOVAKU: Zapanjen sam šta je uradio! Mrlja koju neće moći da izbriše!
Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Oglasio se i mekinro

I ON JE BIO IZBAČEN S GREN SLEMA, ZNA KAKO JE NOVAKU: Zapanjen sam šta je uradio! Mrlja koju neće moći da izbriše!

Amerikanac smatra da će i Srbina kao i njega sada zauvek smatrati lošim momkom bez obzira na to šta je uradio u karijeri

Objavljeno:

Ogroman potres u svetu sporta izazvao je događaj u nedelju uveče na US openu sa koga je diskvalifikovan najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Srpski igrač je izbačen sa turnira jer je u finišu prvog seta pogodio linijskog sudiju Loru Klark lopticom u grlo.

Odmah nakon incidenta su usledile brojne reakcije teniske javnosti, bivših i sadašnjih igrača i igračica, trenera, stručnjaka, koji se mahom slažu da je Srbin opravdano odstranjen, iako nije namerno gađao sudiju.

Jedan od onih koji su se sada oglasili jeste i kontroverzni Džon Mekinro koji je i sam tokom karijere bio diskvalifikovan sa Gren slem turnira.

foto: EPA/MARTIAL TREZZINI

On je rekao da je Novak, neuobičajeno za njega, podlegao pritisku, odnosno da su ga svi već videli kao šampiona s čime očigledno nije mogao da se izbori.

- Mislim da ga je savladao pritisak. Puno toga se dešavalo van terena i očigledno je da je to uticalo na njega. Svidelo se to njemu ili, postaće loš momak do kraja karijere - rekao je Mekinro aludirajući da će posle ovog definitivno svi smatrati Novaka za lošeg momka.

- Biće zanimljivo videti kako će to da reši. Nisam rekao da ne može da se oporavi - dodao je Mekinro, koji je četiri puta osvajao trofej na US openu, koji veruje u Novakov povratak.

- Mislim da bi mogao da se oporavi. Juri istoriju i da prestigne Nadala i Federera na listi po broju Gren slemova. Mlađi je, svi to znamo, i mnogo toga mu ide na ruku. Ipak, ovo je mrlja koju neće moći da izbriše, svidelo mu se to ili ne.

Mekinro je onda izneo seriju pitanja.

- Kako će sa ovim da se nosi? Kakva će biti reakcija ostalih igrača? Kakvu će reakciju dobiti kada se budu vratili navijači? Sve su to pitanja na koje nema odgovora u ovom trenutku. Zapanjen sam šta je uradio i to u situaciji kada je apsolutni favorit - poručio je Mekinro.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.