CEO TENISKI SVET NEMA DILEMU: Đoković je opravdano diskvalifikovan! Odluka je ispravna!
Foto: EPA/Jason Szenes

reakcije među teniserima

CEO TENISKI SVET NEMA DILEMU: Đoković je opravdano diskvalifikovan! Odluka je ispravna!

Mnogi bivši igrači i igračice su se oglasili povodom incidenta

Objavljeno: 01:31h

Novak Đoković je diskvalifikovan, ili kako je to navedeno u zvaničnom saopštenju, odstranjen sa US opena ove godine.

Srpski teniser je izbačen sa turnira zbog toga što je nenamerno pogodio lopticom linijskog sudiju posle jednog poena. Organizatori i supervizor turnira su većali nekih 10 minuta i odlučili da izbace najboljeg igrača sveta.

Ovaj događaj i odluka su izazvali šok kakav se ne pamti u teniskom svetu.

U međuvremenu mnogi bivši i sadašnji igrači i igračice, kao i treneri i teniski stručnjaci, su se oglasili i izneli svoje mišljenje o incidentu i ono što je interesantno jeste da se skoro svi slažu da je odluka opravdana i da nije bilo druge nego da se diskvalifikuje Đoković.

- U svetu tenisa ovo je šok, naravno. Sutra se okrećemo budućnosti i život ide dalje, ali u tenisu ne želimo da vidimo ovakve stvari. Naravno, Đoković nije namerno povredio linijskog sudiju i jednostavno je maler to što se dogodilo, ali ovo je dobra odluka. Nije postojala druga odluka koja je mogla da se donese. Bila je to prava odluka od strane organizatora i tu se ne postavlja pitanje. Znali smo to još od prve odluke, iako mnogi mogu da kažu to je zato što je to Novak i razumem to, ali i da je bilo koji drugi igrač u pitanju, odluka koja je doneta je normalna - poručila je nekadašnja šampionka Žistin Inan.

- Igrači su bili odstranjivani i zbog manjih incidenata. Turnir je doneo ispravnu odluku - poručio je bivši trener Deren Kejhil.

- Neverovatno je šta se upravo dogodilo na terenu US opena. Novak Đoković je odstranjen zato što je nenamerno, ali glupo, pogodio linijskog sudiju u grlo lopticom i zvaničnici nisu imali druge nego da ga odstrane. Drago mi je da je ona dobro. Mi moramo biti bolji od toga - poručila je na Tviteru Martina Navratilova.

- Bio je uznemiren, ali bez obzira na sve ako nisi svestan stvari oko sebe i ljutito udariš lopticu, a ovo je bilo u besu, izgubićeš gem. Nije se čak ni potrudio da se osvrne oko sebe i pogleda, pogodio je ženu u lice. Ti si gotov - oštra je bila bivša australijska teniserka Rene Stabs.

- To je 100 odsto po pravilima. Na Gren slemovima vam je jedina pretnja da izgubite vaš temperament. Zvaničnici su doneli pravu odluku. Svaki igrač razume ko je na terenu i gde. To je pitanje prirode, a Novak je bio na ovakvim terenima isto kao i svi ostali - poručio je bivši teniser Sem Grot.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.