NOVAKU ĐOKOVIĆU PRETI SUSPENZIJA DO KRAJA GODINE?! Najteži dani u karijeri Srbina
Bestidni Amerikanci se neće zaustaviti dok ne unište Srbina, Foto: EPA/jason szenes

SVET U ČUDU

NOVAKU ĐOKOVIĆU PRETI SUSPENZIJA DO KRAJA GODINE?! Najteži dani u karijeri Srbina

Đoković je nesmotreno pogodio lopticom linijskog sudiju u vrat

Objavljeno:

Svet je i dalje u čudu! Prvi teniser planete Novak Đoković diskvalifikovan je u osmini finala Ju Es opena jer je posle 11 odigranih gemova protiv Pabla Karenja Buste pogodio lopticom linijskog sudiju

Đoković je nesmotreno pogodio lopticom linijskog sudiju u vrat. Ali, organizatori su to okarakterisali kao nameran čin, odnosno da je namerno udario lopticu pa je diskvalifikovan.

- U skladu sa pravilnikom Grend slema, nakon namernog i opasnog udaranja lopticom ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranje lopte sa zanemarivanjem posledica, sudija US opena je diskvalifikovao Novaka Đokovića sa US open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije, Đoković će izgubiti sve poene koje je zaradio na tekućem US openu i biće kažnjen novčano sumom koju je zaradio do sada na turniru, sve u vezi sa uvredljivim incidentom - stoji u saopštenju.

Novak će izgubiti osvojene poene, kao i novac koji je do sada zaradio na ovom turniru plasmanom u četvrtu rundu takmičenja. U pitanju je svota od 250.000 dolara.

Međutim, ono to možda neće biti sve. Novakovi navijači strahuju da se Amerikanci na ovome neće zaustaviti, nego da će se pobrinutu da Srbinu totalno unište godinu, možda i karijeru.

Postoji mogućnost da Nole bude dodatno kažnjen, pa mu eventualno preti višemesečna suspenzija.

Podsećanja radi, Nik Kirjos je nakon skandala koji je izazvao prošle godine u Sinsinatiju kada je pljuvao i vređao sudiju, dobio suspenziju od 16 nedelja i bio pod uslovnom kaznom u trajanju od šest meseci.

S druge strane, ATP pre osam godina nije dodatno kaznio Davida Nalbandijana kada je žestoko udario reklamni pano i povredio sudiju, samo je diskvalifikovan sa Kvinsa.

Naravno, sve ovo ne znači da će prvi teniser sveta biti dodatno kažnjen, ali postoji mogućnost. A s obzirom na to da su Amerikanci jedva dočekali da ga izbace s takmičenja, sve je moguće. Ali, nadamo se da će stati na diskvalifikaciji, jer su ionako dovoljno uništili karijeru najboljem teniseru sveta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.