PRE SAMO 10 DANA JE U NJUJORKU TENISER URADIO ISTO ŠTO I ĐOKOVIĆ: Nije diskvalifikovan!
Foto: Printscreen/Twitter/@TennisTV

identična situacija

PRE SAMO 10 DANA JE U NJUJORKU TENISER URADIO ISTO ŠTO I ĐOKOVIĆ: Nije diskvalifikovan!

Njega je spasilo što se za njega zauzeo kamerman

Objavljeno: 08:30h

Šok u svetu sporta izazvalo je izbacivanje Novaka Đokovića u četvrtom kolu US Opena zato što je najbolji teniser sveta nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju.

Đoković je u prvom setu protiv Pabla Karenja Buste, pri rezultatu 6:5 za suparnika, iznerviran gubitkom brejka udario lopticu i slučajno pogodio u vrat sutkinju, koja se srušila. Đoković je odmah dotrčao do nje izvinjavajući se i pružajući joj pomoć.

Međutim, nije bilo pomoći trostrukom osvajaču US opena i u skladu s pravilima je zbog nesportskog poteza diskvalifikovan. Nije mu pomoglo ni izvinjenje kao ni duga rasprava s organizatorima turnira na centru terena.

Međutim, pre samo deset dana i na istom mestu, teniser koji je uradio isto što i Đoković je pošteđen.

Aljaž Bedene je igrajući Sinsinati Masters, koji se održavao na terenima US opena, u ljutnji loptom snažno pogodio kamermana koji je snimao meč iza terena.

Sudija je na to prekinuo meč i pozvao čelnike turnira na konsultacije hoće li suspendovati Bedenea. Ipak, presudilo je što se kamerman, za razliku od sutkinje koju je pogodio Đoković, zauzeo za svog "krvnika", prihvatio njegovo izvinjenje da je pogođen slučajno i da mu od toga nisu ostale nikakve posledice.

Na istom mestu i deset dana kasnije, Đokoviću je presudila teatralna reakcija sutkinje koju je pogodio lopticom pa je odlukom organizatora turnira ostao bez prilike da po četvrti put podigne pehar u Flešing Medouzu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.