O HAČANOVU, NADALU, DECI, NAVIJAČIMA... Đoković otvorio dušu (VIDEO/FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Mohammed Badra

"oni su moji anđeli"

O HAČANOVU, NADALU, DECI, NAVIJAČIMA... Đoković otvorio dušu (VIDEO/FOTO)

Izazovi će biti sve veći i veći, znam šta me očekuje. Jesam spreman i dobro se osećam, rekao je Novak između ostalog

Objavljeno:

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa i na konferenciji za medije govorio o mnogim temama.

Pozdrav Novaka Đokovića i Huana Pabla Kariljasa
Pozdrav Novaka Đokovića i Huana Pabla Kariljasafoto: EPA/Mohammed Badra

Prvo je progovorio o narednom protivniku, a u pitanju je ruski teniser Karen Hačanov koji je bio bolji od italijanskog kolege Lorenca Sonega.

- Uvek pratite najbolje igrače kako igraju u vašem delu žreba, analizirate igru. Ipak, fokusirate se na sebe, ono što ćete dati i da pobedite naredni meč. Naravno da gledam šta ostali rade - počeo je Đoković.

Karen Hačanov na meču protiv Lorenca Sonega
Karen Hačanov na meču protiv Lorenca Sonegafoto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

O odnosu sa navijačima na Grend slemu u Parizu.

- Nisam to rekao... To nisam rekao. Većina njih imaju poštovanje, ali mala grupa stvara probleme. Ali većina ne. Danas mislim da su bili sjajni. Dali su mi dobru podršku, skandirali moje ime, osećao sam se dobro. Hvala im - kaže Đoković.

Novak Đoković na meču sa Huanom Pablom Variljasom
Novak Đoković na meču sa Huanom Pablom Variljasomfoto: EPA/YOAN VALAT

Govorio je i o operaciji Rafaela Nadala.

- Da, bio mu je rođendan juče, objavio je da je imao operaciju. Imao sam ja operaciju, ne želite da niti jedan sportista prolazi kroz to. Sada je to njemu više, ne znam prirodu njegove povrede, ali čim je morao da se operiše, to znači da nije bilo drugog izbora. Prolazi kroz to i videćemo ga već naredne sezone. On je jedna od najvećih legendi tenisa, nadam se da će to uspeti da prebrodi - rekao je Đoković.

Rafael Nadal posle operacije
Rafael Nadal posle operacijefoto: Printscreen/Twitter/@TheTennisLetter

O poruci na kameri i znanju jezika.

- Ne mislim da ćete čuti "allez" sledeći put, sebe hrabrim na srpskom jeziku čitavog života. To što učite jezik i pričate, to je poštovanje prema toj zemlji. To vam omogućava da priđete ljudima, da imate međusobno poštovanje. Uvek su me privlačili jezici, trenirao sam u Nemačkoj, naučio sam brzo italijanski, pa francuski i španski... Više što poštujete, više dobijete poštovanje od tih ljudi i zemalja, pokušavate i date sve od sebe - istakao je Đoković.

Novak Đoković
foto: EPA/Mohammed Badra

Pričao je o oporavku između duela.

- Spavanje je veoma bitno, verovatno bitnije nego sve ostalo što se tiče oporavka. Pokušavam da najmanje spavam osam sati, prilično tvrdo spavam. Posebno ako imate neke fizičke zadatke, vaše telo traži spavanje. Ne odlazim previše rano, ali ne ni prekasno na spavanje. Kada imam kratke "spavanjce", meditacije tokom dana, to mi brzo povrati energiju. Ponekad samo pet minuta vežbe disanja, to me napuni do kraja dana - poručio je Đoković.

NOVAK OBORIO NADALOV REKORD NA ROLAN GAROSU! Đoković je svemoguć na Grend slemu u Parizu (FOTO)

O trenutnom fizičkom stanju.

- Jesam, na mestu sam kojem želim da budem. Igrački i fizički, mentalno sam se osećao dobro i možda odigrao najbolji tenis, možda odigrao najbolji meč na šljaci. Stvari se polako slažu. Pričao sam da je ovde cilj dostići vrhunac. Da li sam ga dostigao, ne, ali sam na dobrom putu. Treće kolo me je fzički iscrpelo, dobro je imati jedan kraći meč, okrećemo se četvrtfinalu. Izazovi će biti sve veći i veći, znam šta me očekuje. Jesam spreman i dobro se osećam. Raduje me što imam dan između i imam dovoljno vremena da se spremim - otkrio je Đoković.

Novak Đoković na meču sa Huanom Pablom Variljasom
Novak Đoković na meču sa Huanom Pablom Variljasomfoto: EPA/YOAN VALAT

Deca ga pune energijom i daju snagu.

- Mnogo mi daju pozitivne energije i mira. To je najbitnije, ja sam tip osobe koja se brzo uzbudi. Sva halabuka oko turnira, želje i iščekivanja, oseti čovek tenziju. Tanka je linija, može da te ubaci u stanje anksioznosti i nervoze, njihovo prisustvo mi daje mir i ravnotežu. Sutra moraju da idu zbog škole, možda se vrate sledeći vikend ako doguram do finala. Stefan je hteo da prođe čitavu tu rutinu danas, od fizija do društvene igre koju igramo. Prija mi njihovo prisustvo, oni su moji anđeli - jasan je Đoković.

SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVET: Tara čekala tatu u tunelu, emocije koje se pamte zauvek! (VIDEO)

NOVAK KOMENTARISAO ZAGREVANJE SA STEFANOM: "Možda će i on jednog dana moći da igra ovde!"

Novak Đoković, Stefan Đoković
foto: Printscreen/Twitter/rolandgarros
"POTPISAO SE TARI NA DRES, A STEFAN VOLI MESIJA..." Đoković otkrio za kojim fudbalerom je "luda" njegova ćerka

Ponovo o Hačanovu.

- Hačanov i ja smo igrali dosta na svim podlogama, poznajem njegovu igru, veoma je solidan igrač, nema uspona i padova u igri. Prilično mi je jasno šta igra, to je četvrtfinale GS, motivacija je tu za oba igrača, sigurno da neće imati puno toga da izgubi. Trudiće se da odigra meč života. Jedan od retkih koji ulazi tako često u završnice, koliko je dobar na sve podloge. Prelomio je sa Sonegom, nema šta tu, neće se iznenaditi, stadiona ili neke velike prilike. Očekujem jedan tvrd meč i nadam se da ću na željenom nivou - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.