ĐOKOVIĆA ODMAH PITALI ZA OCA: Srđan nije znao s kim se slika? "Iskoristila ga grupa ljudi!"
Novak i Srđan Đoković, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, Antonio Ahel, Starsport©

nije ugodno

ĐOKOVIĆA ODMAH PITALI ZA OCA: Srđan nije znao s kim se slika? "Iskoristila ga grupa ljudi!"

Nije nešto što želim i što mi je potrebno - kaže Novak

Objavljeno: 14:19h

Novak Đoković se plasirao u svoje jubilarno deseto finale Australijan opena pošto je savladao Tomija Pola sa 3:0, a u finalu ga čeka Stefanos Cicipas.

Novak je posle pobede izašao pred novinare na konferenciji za medije i rekao je da je zadovoljan što će se boriti za trofej, a novinari su ga pitali i o njegovom ocu Srđanu Đokoviću, što je bilo neizbežno pitanje.

Srđan Đoković je izazvao ogromnu pažnju nakon što se slikao sa srpskim navijačima koji su nosili ruske zastave sa likom Vladimira Putina i simbolom "Z".

Đoković je dao jasan odgovor.

Novak Đoković
foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

- Video sam kao i svi ostali šta se desilo juče. Nesreća je što se pogrešno interpretilo sve to, reći ću, mnogo priče od medija i organizatora. Naravno, nisam srećan što vidim to. Moj otac, porodica, svi smo bili kroz nekoliko ratova. Otac je dao saopštenje gde je protiv rata, to je prvo što želim da kažem. Drugo, moj otac posle svakog meča na AO ide i ukazuje poštovanje navijačima zato što su uz mene. Mediji su to interpetirali na pogrešan način i siguran sam da nije postojala bilo kakva namera da se podržava rat ili bilo šta slično. Bilo je dosta srpskih zastava, mislio je da se slika sa nekim iz Srbije. Nije nešto što želim i što mi je potrebno. Pustićemo to i osvrnućemo se na tenis.

Srđan Đoković
foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages, Društvene mreže

Srđan je uoči meča objavio da neće pratiti polufinale uživo. Novak kaže da mu nedostaje njegova podrška sa tribina.

- Nije ugodno da ga ne vidim u boksu. Tu odluku smo doneli zajedno. Videćemo kako će se stvari odvijati.

- Štiti me moja porodica i ne govori mi o čemu se piše i trudim se da mi glava bude čista kako bih sačuvao energiju za teren. Na ovaj ili na onaj način stigne do vas informacija, kada stigne - tu je i morate da to pustite i ne dozvolite da vas optereti na način na koji ne želite.

Jedan novinar je insistirao na tome da Novak Đoković nastavi da priča o situaciji sa Srđanom Đokovićem i zastavama, pritom insistirajući da tome da postoje "razmirice" u porodici u pogledu gledanja na rat u Ukrajini.

- Objasnio sam sve, objasnio je i moj otac, sada me pitate da li je to namerno uradio i da nije bio neoprezan šta radi. To se može desiti mnogim ljudima. Prolazio je i iskoristila ga je grupa ljudi, to se desilo. Ne mogu da budem ljut na Srđana, nije to njegova krivica, izašao je da proslavi sa navijačima. I to je sve što se desilo... Osećao se loše zbog svega što se desilo i znao je kako će se to odraziti na mene i medije - zaključio je srpski teniser.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.