DOBRO, AKO ĆEMO TAKO... Cicipasa uvredila Đokovićeva izjava, uzvratio OŠTRO, počelo finale van terena! (VIDEO)
Stefanos Cicipas i Novak Đoković, Foto: Profimedia

zaratili

DOBRO, AKO ĆEMO TAKO... Cicipasa uvredila Đokovićeva izjava, uzvratio OŠTRO, počelo finale van terena! (VIDEO)

Grk puca od samopuzdanja pred veliku borbu za trofej u nedelju

Objavljeno:

Novak Đoković je bez problema (izuzev malog pada u prvom setu) savladao i Tomija Pola i plasirao se u finale Australijan opena gde ga čeka Stefanos Cicipas.

Grk je ranije jutros sa 3:1 pobedio Karena Hačanova i takođe opravdao ulogu favorita, ali je jasno da će u finalu biti autsajder.

To je prvo finale Cicipasa u Melburnu, a ukupno drugo finale grend slem turnira u karijeri. Prethodno je 2021. godine igrao u finalu Rolan Garosa, u kome je izgubio od Đokovića posle pet setova iako je vodio 2:0.

Novak Đoković, Stefanos Cicipas
foto: EPA/ Kiko Huesca

- Poznajem dobro Cicipasa, verovatno najiskusnijeg igrača u drugom delu žreba. Igrao je već u završnicama grend slemova nekoliko puta, ali mislim da nikada nije došao do samog finala - rekao je Novak Đoković pre nego što su ga novinari podsetili da su igrali u finalu Frenč opena:

- A, da, tačno. U pravu ste. Izvinjavam se, moja greška - ispravio se Nole.

Novinari su upitali Cicipasa da li je Đoković stvarno zaboravio na finale Rolan Garosa protiv Cicipasa ili je komentarom da mu je ovo prvo finale samo probao da mu uđe u glavu.

Stefanos Cicipas
foto: EPA/Lukas Coch

- Ne sećam se ni ja. Ne sećam se... - rekao je Cicipas.

O svojim šansama u finalu, dok još nije znao ishod drugog polufinala, Stefanos je rekao:

- Imamo dvojicu sjajnih takmičara u drugoj polovini žreba i mislim da nikada nisam bio više spreman da se borim protiv čoveka koji je toliko puta bio u finalu, dok sa druge strane imamo igrača koji ima manje iskustva i gladan je trofeja. Ovo je sjajna prilika za mene verujem u ono što radim i to je više nego dovoljno. Možda ne ispadne kako sam hteo, ali dao sam 110 odsto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.