MEKINRO SE KLANJA FEDERERU: Rodžere, ti si najdivniji igrač, KLASA!
Rodžer Federer i Džon Mekinro, Foto: EPA/Michael Dodge

očaran za sva vremena

MEKINRO SE KLANJA FEDERERU: Rodžere, ti si najdivniji igrač, KLASA!

Džon Mekinro je kapiten "Tima sveta" koji će se suprotstvati "Timu Evrope" sa Federerom, Nadalom, Đokovićem i Marijem

Objavljeno:

Rodžer Federer je ovih dana centralna tema u teniskim krugovima, sa razlogom.

Federer se oprašta od aktivnog igranja tenisa, a pred svoj poslednji meč u petak, u dublu na Lejver kupu, nižu se izjave vezane za 20-strukog grend slem šampiona.

Legendarni Džon Mekinro je često komentarisao njegove mečeve, uzimao izjave i isticao divljenje prema Rodžeru, a sada je to učinio još jednom.

Džon Mekinro
foto: EPA/Andy Rain

Amerikanac je komentarisao i poslednji meč Federera, protiv Huberta Hurkača u četvrtfinalu Vimbldona 2021, koji je Švajcarac označio kao najgori momenat u karijeri.

- Rodžere, svi znaju kakva si ti klasa. Voleo sam da gledam kako igraš i da komentarišem tvoje mečeve - bila mi je privilegija da to radim. Ti si najdivniji igrač kog sam gledao na teniskom terenu…. A meni je idol nekada bio Rod Lejver, tako da to govori mnogo. Rodžer je njegova napredna verzija. Hvala ti na svemu što si uradio, to je sve što mogu da kažem. Obožavao si ovaj sport, a mi smo svi to mogli da vidimo. Kada se setim toga, ja se naježim - bilo je veliko zadovoljstvo gledati te tokom 20 godina. Uvek si bio izuzetno fin, baš kao što i deluješ - rekao je Džon Mekinro.

Rodžer Federer
foto: EPA/Andy Rain

Potom je usledilo pitanje za Amerikanca – ko je najveći teniser svih vremena.

- Rodžer je najveći teniser svih vremena na travnatoj podlozi, najveći teniser svih vremena na tvrdoj podlozi je Novak Đoković, a najveći teniser svih vremena na šljaci je Rafael Nadal. Ne mislim da će iko više osvojiti 20 i više GS titula, kao njih trojica. Ali iskreno, nisam mislio ni da će njih trojica osvojiti toliko slemova - rekao je Mekinro.

Džon Mekinro je kapiten, a njegov brat Patrik zamenik kapitena "Tima sveta" koji će se suprotstvati "Timu Evrope" sa Federerom, Nadalom, Đokovićem i Marijem na Lejver kupu od 23. do 25. septembra u londosnkoj O2 areni.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.