FEDERER SE S BOLOM PRISEĆA MEČA NA VIMBLDONU: To je NAJGORI čas moje karijere...
Rodžer Federer, Foto: Profimedia

znao je

FEDERER SE S BOLOM PRISEĆA MEČA NA VIMBLDONU: To je NAJGORI čas moje karijere...

Rodžer Federer je najavio da bi voleo da igra egzibicione mečeve u narednom periodu pa možemo očekivati novi spektakl posle Lejver kupa

Objavljeno:

Rodžer Federer je prva zvezda Lejver kupa u Londonu (i trećinski deo organizatora turnira) gde će odigrati poslednji meč u profesionalnoj karijeri.

Švajcarac će u petak igrati u dubl meču, nakon kog će "okačiti reket o klin", a uoči toga je uradio intervju u kom je otkrio da ga kolena "izdaju" i da zbog toga ne može da igra u singlu.

- Srećan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram u Bazelu - rekao je Federer.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Rodžer se prisetio najtežeg momenta u karijeri koji je i bio njegov poslednji, na Vimbldonu 2021. kada ga je Poljak Hubert Hurkač eliminisao u četvrtfinalu sa 3:0.

- Poslednji set protiv Hurkača bio je najgori čas moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim kolenom - rekao je Federer.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Objasnio je da će ostati u tenisu, uprkos kraju profesionalne karijere.

- Veoma bih voleo da nastavim da igram egzibicione mečeve. Voleo bih da odigram egzibiciju u narednih šest do devet meseci, i da pozovem sve svoje saputnike da im se zahvalim.

Dakle, očekuje na još jedan spektakl posle Lejver kupa.

Podsetimo, trunir u O2 areni se održava od 23. do 25. septembra. Federer i Đoković će u Londonu igrati za "Tim Evrope" zajedno sa Nadalom, Endijem Marijem, Stefanosom Cicipasom i Kasperom Rudom.

U "Timu sveta" biće Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minaur, Fransoa Tijafo i Džek Sok.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.