"NOLE KORISTI POGREŠNU TAKTIKU!" - Đokovićev prijatelj NIJE VEROVAO šta je gledao u 1. setu!
Huan Martin del Potro i Novak Đoković, Foto: AP/Adam Hunger

šoKIRAO SE

"NOLE KORISTI POGREŠNU TAKTIKU!" - Đokovićev prijatelj NIJE VEROVAO šta je gledao u 1. setu!

Ako se Nole malo ne popravi, biće ovo meč bez mnogo uzbuđenja - razočaran je bio tad osvajač Ju Es opena 2009.

Objavljeno: 09:53h

Huan Martin del Potro, nedavno penzionisani argentinski teniser, vrlo aktivno je pratio veliki obračun Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Čuveni Delpo, blizak Novakov prijatelj, na Tviteru je često komentarisao 59. duel Rafe i Noleta koji je na kraju pripao "Kralju šljake" (3:1).

- Rafa igra veoma dobro i mislim da Nole koristi pogrešnu taktiku. Morate podići svoj nivo tako da ga prilagodite igri - napisao je tokom prvog seta.

- Mislim da mora da bude bliže osnovnoj liniji i da natera Rafu da trči više napadajući njegov forhend svojim bekhend dijagonalama ili insajd-aut forhendom, a zatim da napadne drugu stranu - objasnio je Argentinac navijaču.

- 6-2 za Rafaela. Ako se Nole malo ne popravi, biće ovo meč bez mnogo uzbuđenja - razočaran je bio tad osvajač Ju Es opena 2009. i svojevremeno treći na svetu.

Huan Martin del Potro
foto: AP

U drugom setu, borba se rasplamsala.

- 3-3 i Nole slavi poene. Sada su izjednačeni i Rafa je izgubio malo energije u udarcima. Sad bih rekao da ne znam ko zaista pobeđuje i da će Rafa da se prilagodi. Sada počinje dobar deo jer Nole igra bolje a Rafa neće lako posustati.

Podsetio je na značaj uslova u noćnoj sesiji što je više odgovaralo srpskom teniseru.

- Pala je noć, lopte su otežale, teren je vlažniji i Rafina igra je prestala da bude tako žestoka u ovakvim uslovima. Nemam pojma ko pobeđuje!

Španac je ipak podigao nivo igre i ponovo poveo u setovima.

- 2-1 u setovima za Rafu. A sada dolazi dobar deo, Nole nema više margine za grešku. I ja se pozdravljam sa vama. Bilo je zabavno pratiti meč zajedno - napisao je Del Potro pre nego što se predomislio:

- Pa, ostaću još malo, do sada nisu igrali svoj najbolji nivo u isto vreme, ako to urade u 5. setu, svi pobeđujemo! - ponadao se Huan Martin kad je Đoković imao brejk prednosti u četvrtom setu.

Ipak, ubrzo je Argentinac morao da zaključi svoj "prenos":

- Sjajno, Rafael Nadal je igrao mnogo bolje od Novaka Đokovića koji je pravio greške u ključnim trenucima. Sada traži broj 22 - aludirao je na priliku da Nadal dođe do 22. grend slem titule.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.