JAKE REČI NADALA O TRCI ZA NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Otkrio šta je za njega najvažnije!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Martin Divisek

samo još 1 epizoda

JAKE REČI NADALA O TRCI ZA NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Otkrio šta je za njega najvažnije!

Nadal (21) ima jednu grend slem titulu više od Đokovića, odnsono Federera (po 20)

Objavljeno:

Uveliko je prošla ponoć, bilo je neobično hladno u Parizu za ovodoba godine, gledaoci na tribinama stadiona "Filip Šatrije" su bili zakopčani do grla ili uvijeni u ćebad. Pri takvim uslovima, loptica manje odskače, što ne odgovara njegovom stilu igre, ali kao u finalu 2020. izašao je na kraj sa svim.

Rafael Nadal se posle plasmana u polufinale Rolan Garosa pobedom nad najvećim rivalom Novakom Đokovićem osvrnuo na priču o tome ko je najbolji teniser svih vremena.

1 / 6 Foto: EPA/Mohammed Badra

Rafa je savladao Novaka sa 3:1 u setovima, ali ističe da broj osvojenih grend slem titula i nije toliko važan.

- Ovo je samo još jedna epizoda. Igrali smo, kao što sam i ranije govorio, velike mečeve, uvek su posebni. Večeras je to bilo samo četvrtfinale, ne finale. To je razlika. Ali svakako ostaje superklasik u velikom scenariju. Novak, Rodžer i ja imamo neverovatne zajedničke priče u toliko važnih mečeva tokom godina. To čini stvari posebnim i emotivnim - rekao je Nadal i dodao:

Rafael Nadal
foto: EPA/Mohammed Badra

- Iz moje perspektive, uvek se konverzacija svede na to ko će završiti sa najviše slemova ili ko je najbolji u istoriji. Iz moje perspektive to nije važno. Ostvarili smo naše snove. Ispisali smo istoriju sporta jer smo napravili stvari koje niko ranije nije. Nije važno ko će osvojiti više slemova, nivo sve trojice je veoma izjednačen. Malo razlike nije važno.

Nadal ima jednu titulu više od Đokovića i Federera, a šansu za novu ima u Biulonjskoj šumi, gde je stigao do polufinala, u kom će se sastati sa Sašom Zverevim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.