ĐOKOVIĆ GUBI TRON I PADA NA 3. MESTO: Evo do kada može da bude prvi na svetu i ko će ga naslediti!
Novak Đoković, Foto: EPA/Mohammed Badra

atp lista

ĐOKOVIĆ GUBI TRON I PADA NA 3. MESTO: Evo do kada može da bude prvi na svetu i ko će ga naslediti!

Đoković je na Rolan Garosu branio 2.000 bodova

Objavljeno:

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, nije uspeo da se plasira u polufinale Frenč opena, pošto je poražen od Rafaela Nadala u četvrtfinalu sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:4, 7:6, čime će idućeg ponedeljka izgubiti zvanje "najboljeg" na svetu.

Đoković je na Rolan Garosu branio 2.000 bodova, pošto je prošle godine slavio protiv Stefanosa Cicipasa u finalu ovog grend slema, ali mu se Španac ove godine isprečio na putu i time mu se i osvetio za poraz u prošlogodišnjem polufinalu a ponovio finale 2020.

Nadal i Novak, Rafael Nadal, Novak Đoković, Novak Đoković i Rafael Nadal
foto: Profimedia

S obzirom na to da nije uspeo da odbrani titulu, Đoković će izgubiti dosta bodova i od ponedeljka 13. juna, on će biti treći teniser na planeti! Prva dva mesta će biti rezervisana za Rusa Danila Medvedeva i Nemca Aleksandera Zvereva.

Medvedev je već ispao sa Rolan Garosa, dok je Zverev ostao u igri i u polufinalu će igrati upravo protiv Rafaela Nadala. Ukoliko Saša Zverev uspe da osvoji Rolan Garos, on će od ponedeljka 13. juna zasesti na čelo ATP liste, ostavivši za sobom Medvedeva i Đokovića.

ATP lista
foto: Printscreen/live-tennis.eu

Đoković bi sa 8.770 bodova mogao da bude broj 1 narednog ponedeljka, 6. juna, ako Aleksander Zverev ne osvoji Rolan Garos, ali sigurno silazi sa trona od 13. juna.

Tada će zbog brisanja bodova sa Frenč opena imati 6.770 bodova, pa će ga prestići Danil Medvedev sa 7.800, ali i Saša Zverev.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.