OVAKO SU ŠAMPIONI IZGLEDALI KAO DECA: Alkaras u intervjuu sa 12 godina NEODOLJIVO podseća na Novaka i Rafu! (VIDEO)
Nadal, Alkaras i Đoković kao dečaci, Foto: Printscreen/YouTube/tennistopic, Printscreen/Youtube/Cult Serbia, Printscreen/YouTube/sLlorcaTV

pobednički gen

OVAKO SU ŠAMPIONI IZGLEDALI KAO DECA: Alkaras u intervjuu sa 12 godina NEODOLJIVO podseća na Novaka i Rafu! (VIDEO)

Tada mu idol nije bio ni Nadal ni Đoković

Objavljeno: 14:44h

Ko to nije činio do sada, posle Mastersa u Madridu počeo je da poredi novog šampiona Karlosa Alkarasa sa onima koji već decenijama vladaju tenisom.

Mladi Španac (19) je zrelim i hladnokrvnim nastupima ove sezone podsetio na nešto što nismo videli kod tako mladog igrača još od Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji su takođe pokazivali vanserijski talenat već kao tinejdžeri.

Alkaras, naravno, ima više paralela sa svojim starijim zemljakom Nadalom, ali sada se pojavio snimak gde sa 12 godina daje intervju i zrelošću podseća i na Rafu i na Noleta.

Karlos Alkaras je sa četiri titule u 2022. (Rio, Majami, Godo i Madrid) za godinu dana sa 120. stigao na 6. mesto na ATP rang listi.

Iz tog razloga, sve su češći njegovi izlasci pred štampu, pa čak i učešće u zabavnim programima poput „El Ormigero“, gde su ga podsetili na intervju od pre sedam godina, kada je imao samo 12.

I u njemu su vidni neki kvaliteti koji kao da ga krase oduvek, o čemu svedoči video snimak koji kruži mrežama malog intervjua za 'TennisTopic' u maju 2015, tokom Frenč opena za decu do 13 godina.

Tamo Karlito Alkaras objašnjava koja je bila njegova najbolja pobeda (nije mogao da zamisli šta će uslediti), njegov do tada najteži rival, a otkriva i svoj omiljeni turnir, Rolan Garos, i ko mu je u to vreme bio idol - Rodžer Federer.

Tada dečkić iz Mursije dao je znak svoje ambicije na pitanje „koji turnir biste voleli da osvojite?“. Daleko od toga da ostane na jednom, ciljao je visoko i odgovorio "Rolan Garos i Vimbldon".

Na pitanje o hobijima, Alkaras je otkrio da je veliki zaljubljenik u fudbal i pecanje, a na kraju zaključio da je dobar đak.

Sve to sa ogromnim samopouzdanjem koje ostaje netaknuto i danas usred medijskog cunamija koji obećava da će trajati mnogo godina.

Pomaže mu sigurno i veza sa isto tako nenametljivom koleginicom Marijom Gonsales, o čemu smo već pisali.

Marija Gonsales, Marija Gonsales Himenes, Devojka Karlosa Alkarasa
foto: Printscreen/Instagram/@mariaaagimenezz

A zanimljivo je i videti kako su u sličnim intervjuima delovali Novak, Rafa i Rodžer.

Nažalost, Novak je kad je imao nepunih 12 godina najviše vremena provodio u podrumu zbog NATO bombardovanja. Njegova zrelost ne čudi...

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.