ĐOKOVIĆ ŽALI ZBOG OVOG DETALJA: "Sve bi bilo drugačije... Igrao sam NAJBOLJE od početka godine!"
Novak Đoković, Foto: Profimedia

nijanse

ĐOKOVIĆ ŽALI ZBOG OVOG DETALJA: "Sve bi bilo drugačije... Igrao sam NAJBOLJE od početka godine!"

U Madridu je nešto veća nadmorksa visina što ne odgovara ni Nadalu

Objavljeno:

Novak Đoković je posle tri sata i 38 minuta igre u polufinalu Mastersa u Madridu poklekao ali je pokazao da se vraća u staru formu.

Istina, poražen je od 19-godišnjeg Karlosa Alkarasa, ali je to bio sjajan meč u kom je mlađi teniser imao više snage i nerava u tesnoj završnici.

1 / 5 Foto: Profimedia

Madrid je, generalno, bio veliki iskorak za Novaka posle Beograda, naročito u smislu kondicije i nivoa igre, a posle meča sa Alkarasom nije bio previše neraspoložen. Baš kao i Rafael Nadal u petak.

- Bio je to fantastičan meč, razočaran sam što nisam uspeo da dođem do brejka. Da sam iskoristio prednost nekih brejk lopti, sve bi bilo drugačije. Mislim da sam svakako igrao najbolje od početka godine. Kada se razočaranje zbog poraza povuče, videću pozitivne strane ovog meča - poručio je Novak.

Priznao je da mu je teniser iz Mursije zadao mnogo problema na terenu. U Madridu je nešto veća nadmorksa visina što ne odgovara ni Nadalu pa nije dominantan kao u Monte Karlu i Barseloni.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Imao sam problem da kontrolišem njegove lopte, očigledno i zbog nadmorske visine, bile su brže, zaista je bilo teško. Takođe, imao sam problem i sa bekhendom, nisam mogao da se pozicioniram kako sam hteo i to mu je dalo mnogo lakih poena. Mentalno se dobro držao, za nekog njegovih godina, da igra tako zrelo i hrabro, to je impresivno, zaslužio je da pobedi.

Novaku sledi put u Rim, zadovoljan je kako napreduje sa formom.

- Mislim da sam na dobrom putu - zaključipo je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.