MARIJA JE PRIRODNA LEPOTICA, A MEDIJI SE ČUDE DA JE NJEGOVA DEVOJKA: Magični Alkaras i u ovome "kopira" Nadala!
Marija Gonsales Himenes, devojka Karlosa Alkarasa, Foto: Printscreen/Instagram/@mariaaagimenezz

ista priča

MARIJA JE PRIRODNA LEPOTICA, A MEDIJI SE ČUDE DA JE NJEGOVA DEVOJKA: Magični Alkaras i u ovome "kopira" Nadala!

Za razliku od Karlosa, Marija nije popularna niti uspešna u tenisu, ali zajedno čine izuzetan par

Objavljeno: 07:18h
Nedeljko Đukić

Desetine imena se nizalo tokom godina. Sve izuzetni talenti kojima se predviđalo da razbiju dominaciju "Velike trojke" (Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković) u svetskom tenisu.

Većina nije ni izbliza ispunila potencijal, neki su za kratko zasijali (kao Dominik Tim) pa su opet najkonkurentniji ovim velikanima bili Mari, Vavrinka i Del Potro. A sve to vreme su Rodžer, Rafa i Nole odolevali "mladim lavovima" ali i vremenu.

1 / 5 Foto: EPA/Ian Langsdon/EPA/Julien De Rosa/EPA/Dave Hunt

Sada se međutim pojavio mladić za koga bi stvarno bilo čudo da ne postane višestruki grend slem šampion i dugotrajni broj 1. Pre svega jer izuzetno podseća na Rafaela Nadala. Možda ne po igri, ali po dosadašnjem teniskom putu, borbenosti i mentalnoj snazi - definitvino.

Španski tinejdžer Karlos Alkaras Garfija (18) početkom aprila postao je najmlađi osvajač ATP Mastersa u Miamiju (oborio Nadalov rekord iz 2005), a ujedno treći najmlađi osvajač jednog mastersa u istoriji. U nedelju je osvojio i Barselonu odigravši u istom danu i polufinale i finale.

Ovog ponedeljka, 25. aprila, po prvi put se našao u top 10 igrača ATP liste (opet najmlađi takav igrač od Rafe 2005). Trenira ga bivši broj 1 i osvajač Rolan Garosa 2003. Huan Karlos Ferero iz čije akademije je ponikao.

1 / 5 Foto: Profimedia

Osim što mu tako dobro ide s reketom u rukama, Karlito ima već uspeha i u privatnom životu, konkretno u ljubavi. A i tu je sličan sa Nadalom.

Alkarasov visok nivo zrelosti i poniznosti su sastojci koji ga čine visoko prepoznatim u svetu tenisa, ali mediji dosta teško saznaju informacije o njegovom životu izvan tenisa. Međutim, on sam je to dešifrirao objavom na društvenim mrežama.

Fotografijom na Instagramu prošlog septembra otkrio je početak romanse sa Marijom Gonsales, koleginicom i zemljakinjom.

Karlos Alkaras, Marija Gonsales
foto: Printscreen/Instagram/@carlosalcarazz

Marija je teniserka od malih nogu i nastupa za Teniski klub Mursija, a upravo tu je i sam Alkaras napravio prve korake. Iz tog razloga, prema pisanju domaćih medija, oboje su se upoznali u svetu tenisa i njihova veza se razvila iz ovog zajedničkog interesa.

Za razliku od Karlosa, devojka Marija nije popularna niti uspešna u tenisu, ali zajedno čine izuzetan par.

Skromnost Alkarasa odražava se i kroz njegov ljubavni život i profil devojke koju na Instagramu trenutno prati "svega" 3.736 osoba a taj broj raste srazmerno uspesima njenog dečka.

Poput svoje imenjakinje Marije Franćiske Pereljo (pogrešno je pojedini novinari u Srbiji zovu Ćiska jer je tako niko od bližnjih ne zove), Nadalove supruge i devojke od tinejdžerskih dana, čini se da je i Marija jednostavna, povučena, nenametljiva.

I sa samo nekoliko "običnih" fotografija na Instagramu, zbog čega pojedini mediji u Španiji tvrde da je "čudno i neobično kakvu je devojku izabrao". Danas je izgleda čudno biti normalan i ne tražiti pažnju ekstravagantnim ponašanjem...

U svakom slučaju, reklo bi se da Alkaras ima sve uslove da nastavi svoj vrtoglavi uspon u muškom tenisu. Ako se to desi, ia ko se ne pojavi neki novi fenomen, Karlos bi mogao i da uspostavi dominaciju po odlasku sa scene neponovljivog trija Federer-Nadal-Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.