KARLITOV PUT: Stefan Đoković navija ZA NJEGA, Novak mu predviđa DOMINACIJU, a Alkarasova devojka OČARAVA! (FOTO)
Marija Gonsales (levo), Karlos Alkaras i Novak Đoković i mali Stefan Đoković, Foto: Starsport©, Profimedia, Printscreen/Instagram/@mariaaagimenezz

svet pod nogama

KARLITOV PUT: Stefan Đoković navija ZA NJEGA, Novak mu predviđa DOMINACIJU, a Alkarasova devojka OČARAVA! (FOTO)

Mladi Španac je još tinejdžer ali ima sve što jedan može poželeti

Objavljeno: 07:21h
Nedeljko Đukić

Karlos Alkaras nastavlja da zapanjuje teniski svet.

Mladi Španac, još uvek tinejdžer (5. maja napunio 19 godina), danas je u fantastičnom meču savladao Novaka Đokovića i plasirao se u finale mastersa u Madridu.

Iako je posle sparinga sa Novakom Đokovićem po dolasku u Madrid rekao da ga je Srbin "razbio" na tom treningu (dobio jedan set 6:1), očigledno je da je ovaj mladić već spreman i fizički i psihički za velike domete.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nole je uzvratio pohvalama u emisiji organizatora madridskog Opena, rečima da će Alkaras dominirati svetskim tenisom. Otkrio je Đoković i da njegov sin Stefan više ne navija za Rafaela Nadala, već mu je sad njegov mlađi zemljak omiljeni teniser.

Stefan Đoković
Stefan Đokovićfoto: Starsport©

Ako se u finale plasira i treći nosilac, branilac titule Aleksander Zverev, a Karlito savlada i njega, ponoviće veliki podvig Davida Nalbandijana iz 2007. Sadašnji trener Miomira Kecmanovića je tad osvojio Madrid pobedivši na putu do trofeja Nadala, Đokovića i Federera u finalu.

Karlos Alkaras Garfija početkom aprila postao je najmlađi osvajač ATP Mastersa u Majamiju (oborio Nadalov rekord iz 2005), a ujedno treći najmlađi osvajač jednog mastersa u istoriji. Onda je 24. maja osvojio i Barselonu odigravši u istom danu i polufinale i finale.

1 / 6 Foto: Epa/ RAY ACEVEDO

Sutradan se po prvi put se našao u top 10 igrača ATP liste (opet najmlađi takav igrač od Rafe 2005), a od sledećeg ponedeljka će biti sedmi igrač sveta. Trenira ga bivši broj 1 i osvajač Rolan Garosa 2003. Huan Karlos Ferero iz čije akademije je ponikao.

Pisali smo već koliko Alkarasa porede sa Nadalom, a jedna velika sličnost je što mu devojka Marija Gonsales dosta podseća na Rafinu suprugu Mariju Franćisku Pereljo.

I Karlosova izabranica je jednostavna, povučena, nenametljiva poput svoje imenjakinje. I sa samo nekoliko "običnih" fotografija na Instagramu, zbog čega pojedini mediji u Španiji tvrde da je "čudno i neobično kakvu je devojku izabrao". Danas je izgleda čudno biti normalan i ne tražiti pažnju ekstravagantnim ponašanjem...

Karlos Alkaras, Marija Gonsales
foto: Printscreen/Instagram/@carlosalcarazz

Marija je teniserka od malih nogu i nastupa za Teniski klub Mursija, a upravo tu je i sam Alkaras napravio prve korake. Iz tog razloga, prema pisanju domaćih medija, oboje su se upoznali u svetu tenisa i njihova veza se razvila iz ovog zajedničkog interesa.

Za razliku od Karlosa, devojka Marija nije popularna niti uspešna u tenisu, ali zajedno čine izuzetan par.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.