RAZVOD OD ABRAMOVIČA? NEMA UNOSNIJEG POSLA! Bivše supruge su OJADILE ruskog oligarha više nego sankcije!
Irina Malandina/Roman Abramovič/Darija Žukova, Foto: Profimedia, AP, EPA/Facundo Arrizabalaga

roman ima za sve

RAZVOD OD ABRAMOVIČA? NEMA UNOSNIJEG POSLA! Bivše supruge su OJADILE ruskog oligarha više nego sankcije!

Mada je Romanovo carstvo prilično oronuloprethodnih nedelja, naročito po izbijanju rata u Ukrajini, ne sumnjamo da će se opet dočekati na noge i krenuti u novi uspon.

Objavljeno: 14:28h
Nedeljko Đukić

Ruski tajkun Roman Abramovič poslednjih dana je intenzivno u medijima, nakon što su mu uvedene sankcije zbog čega je prisiljen da proda FK Čelsi.

Abramoviča, jednog od najbogatijih Rusa, povezuju s Vladimirom Putinom i zbog toga je morao da napusti Veliku Britaniju, a za njega i njegove partnere nema mesta ni u mnogim drugim evropskim i svetskim zemljama zbog povezanosti s predsednikom Rusije.

1 / 4 Foto: EPA/Anthony Anex

ODNOS SA PUTINOM

Roman Abramovič je inače, jevrejskog porekla, a prvi je koji je bivšem predsedniku Rusije, Borisu Jeljcinu, za naslednika preporučio Vladimira Putina 1999. Isto tako je Putinu preporučio Dmitrija Medvedeva 2007.

Kris Hačins, biograf predsednika Rusije, odnos Putina i Abramoviča, poznatog kao "Gospodin A" u Kremlju, vidi kao odnos oca i omiljenog sina.

Vladimir Putin, Roman Abramovič
foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK /KREML

Problem ovom odnosu može da napravi Romanova ćerka Sofija koja je javno osudila Putina zbog vojne intervencije u Ukrajini.

BRAKOVI I RAZVODI

Iako njegov privatni život često ostaje pod velom tajne, a on lično retko daje intervjue, ipak postoje neke stvari koje je bilo nemoguće sakriti. Roman je bio oženjen tri puta - Olgom Lisovom, Irinom Malandinom i Darijom Žukovom.

Malandina je oligarhu rodila petoro dece: Anu (1992.), Arkadija (1993.), Sofiju (1995.), Arinu (2001.) i Ilju (2003.), dok mu je Daša Žukova rodila dvoje: sina Arona Aleksandra (2009.) i ćerku Liju Lu (2013.).

Poslednji brak kontroverznog biznismena raspao se 2017. godine. Nakon 10 godina braka, Abramovič i Daša (40), i sama ćerka oligarha Aleksandra Žukova, objavili su razvod.

Darija Žukova
Darija Žukovafoto: AP

- Doneli smo tešku odluku da se raziđemo, ali ostajemo bliski prijatelji, roditelji dvoje divne dece i partneri u projektima koje smo zajedno pokrenuli i razvijali. Nameravamo zajedno da radimo na odgoju svoje dece i nastavimo svoj rad kao saosnivači Muzeja savremene umetnosti u Moskvi i kulturnog centra na ostrvu Nju Holand u Sankt Peterburgu. Molimo sve da poštuju našu privatnost tokom ovog teškog razdoblja - rekli su Žukova i Abramovič u zajedničkom saopštenju za javnost.

AFERE (NE POSLOVNE)

Bivši supružnici, naravno, nisu izneli razlog za razvod, ali se odjednom pojavilo nekoliko verzija. Prema jednoj od njih, par je imao afere 'sa strane'.

Abramovič je navodno potajno imao sastanke sa baletnom plesačicom Dajanom Višnevom, a voleo je i Nađu Obolencevu. Što se tiče njegove bivše supruge, ona je optužena za tajnu aferu sa Vitom Šnabelom, vlasnikom umetničke galerije u Njujorku.

O razvodu Abramoviča govorio je i poznati advokat Aleksandr Dobrovinskij, koji je pomogao mnogim oligarsima da se razvedu. Izjavio je da zna ko je inicijator razvoda te napomenuo da brakorazvodni proces ne treba očekivati.

Roman Abramovič
foto: Profimedia

- Znam ko je inicirao razvod. Ali neću reći. Ovo je tuđi život. Zašto ispirati njihova imena? Oni su pristojni ljudi. Pouzdano znam da brakorazvodnog postupka neće biti. Zbog činjenice da su svi dokumenti potpisani pre mnogo, mnogo godina. Mislim da su to pametni ljudi i verovatno su to učinili. Potpisani su svi dokumenti o tome što će se dogoditi ako par raskine - rekao je Dobrovinskij.

Nešto kasnije, njegove reči potvrdio je prijatelj porodice Abramovič, advokat Aleksandr Karabanov. Naveo je da je odluka o razvodu promišljena dobro i par se razveo na civilizovan način.

ODŠTETE SUPRUGAMA

Ali, šta je nakon razvoda pripalo Žukovoj? Ne zna se tačno, ali austrijski portal 'oet24.at' je svojevremeno naveo da joj je pripalo čak milijardu eura!

Poređenja radi, Abramovičeva bivša supruga Irina Malandina, prema glasinama, nakon razvoda dobila je 300 miliona dolara, četiri vile u Velikoj Britaniji, imanje u Vest Saseksu, dva stana u Londonu i dvorac u Francuskoj.

Irina Malandina
Irina Malandinafoto: Profimedia

Sada Roman Abramovič navodno izlazi s ukrajinskom glumicom Aleksandrom Korendjuk, 30 godina mlađom od sebe, a primećeni su na njegovoj superjahti u Crnoj Gori. Verovatno joj neće previše teško pasti eventualni razvod jer bi u tom slučaju verovatno dobila vile, milijarde, jahte i šta sve ne.

Jahta, Roman Abramovič
foto: EPA/Enric Fontcuberta

SANKCIJE

Abramoviču su britanske vlasti uvele žestoke sankcije zbog čega je primoran da napusti Čelsi i proda ga nekom drugom. Vrednost njegove zamrznute imovine se procenjuje na 3.2 milijarde funti.

Do uvođenja sankcija Rus, koji osim izraelskog i ruskog ima i portuglaski pasoš, do napada Rusije na Ukrajinu je bio težak 10.4 milijarde funti, a nema sumnje da je vrednost njegove imovine značajno opala.

Roman Abramovič
foto: Epa/ FACUNDO ARRIZABALAGA, Epa/Neil Hall

Kamere su u ponedeljak ulovile Abramoviča na aerodromu u Tel Avivu, a u prvi mah bi retko ko pomislio da se radi o milijarderu.

Mada je Romanovo carstvo prilično oronulo raznim nametima sa kojima se suočio, naročito po izbijanju rata u Ukrajini, ne sumnjamo da će se opet dočekati na noge i krenuti u novi uspon.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.