NOVI PROBLEMI ZA ČELSI: U sledećoj utakmici Lige šampiona, Plavci će biti bez podrške sa tribine!
Stamford Bridž, Foto: EPA/Andy Rain

NEVEROVATNO

NOVI PROBLEMI ZA ČELSI: U sledećoj utakmici Lige šampiona, Plavci će biti bez podrške sa tribine!

Međutim, klubu po sankcijama EU nije dozvoljena prodaja karata za evropske mečeve jer bi time ostvarili prihod za vlasnika kluba, koji je pod sankcijama

Objavljeno: 11:26h

Evropska unija je uvela sankcije Romanu Abramoviču, a samim tim i Čelsiju, zbog vojnih operacije Rusije na teritoriji Ukrajine.

To praktično znači da će plavci svoje preostale susrete u Ligi šampiona igrati iza zatvorenih vrata, bez prisustva publike.

Iz UEFA su saopštili da će "raditi sa EU i relevantnim državama članicama kako bi obezbedili i održali korak sa svim relevantnim primenjivim merama".

- UEFA je potpuno posvećna implementaciji sankcija EU i svih međunarodnih sankcija. Shvatamo da u ovom slučaju je prisutna licenca vlade Velike Britanije koja omogućava Čelsiju da nastavi sa minimumom fudbalskih aktivnosti sve dok to ne obezbeđuje finansijsku korist gospodinu Abramoviču. UEFA će nastaviti blisko da sarađuje i da podržava igrače, osoblje i navijače Čelsija kroz ova teška vremena kako bi im omogućili da brane boje svog kluba na terenu - stoji u saopštenju UEFA.

Čelsi u Premijer ligi operiše pod posebnom licencom koju im je izdala Vlada Velike Britanije i vlasnici sezonskih ulaznica mogu da gledaju domaće mečeve.

Međutim, klubu po sankcijama EU nije dozvoljena prodaja karata za evropske mečeve jer bi time ostvarili prihod za vlasnika kluba, koji je pod sankcijama.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.