Abramovič prodaje Čelsi TRAMPOVOM savezniku?! Nudi BOGATSTVO! Svota nije DOVOLJNA pa POTEŽE I ZAKULISNIM RADNJAMA!
Vudi Džonson pored Donalda Trampa, Foto: Epa/ CHRIS RATCLIFFE

Vlasnik Njujork Džetsa želi čelsi

Abramovič prodaje Čelsi TRAMPOVOM savezniku?! Nudi BOGATSTVO! Svota nije DOVOLJNA pa POTEŽE I ZAKULISNIM RADNJAMA!

Vlasnik "plavaca" Roman Abramovič prodaje klub nakon što ga je sankcionisala vlada Velike Britanije nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Objavljeno: 22:43h

Vlasnik Njujork Džetsa Vudi Džonson pokrenuo je ponudu od dve milijarde funti za kupovinu Čelsija, navodi se u izveštajima. Prema "Sanu", američki biznismen - dugogodišnji saveznik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa - nada se da će zaključiti dogovor pre roka u petak.

Njegova ponuda je manja od Saudijske medijske grupe - ali veruje da može da pobedi zbog svojih obimnih veza u Londonu, prenose strani mediji.

Roman Abramovič je izgledao prilično zapušteno pošto je bio neobrijan i raščupan

Od onih koji nameravaju da daju ponude pre roka za podnošenje ponuda u petak takođe se traži da dostave sveobuhvatne detalje o svojim motivima i planovima kako da klub napreduje.

Izvori bliski prodaji kažu da ima čak 200 zainteresovanih.

1 / 6 Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Kako sada stoji, investitor za nekretnine Nik Kendi, konzorcijum koji predvodi suvlasnik LA Dodžersa Tod Boehli i grupa koju predvodi britanski biznismen Sir Martin Broton su među onima koji su ocenjeni kao najozbiljniji kandidati.

Avion Abramoviča, vlasnika britanskog kluba "Čelsi", stigao je juče u Istanbul iz Izraela

Ovaj 74-godišnji milijarder, naslednik farmaceutske kompanije "Džonson i Džonson", navodno je već razgovarao sa Rejn grupom, koja organizuje proces nadmetanja. Smatra se da Džonson dobro shvata i Čelsi i Premijer ligu, pošto je živeo u Londonu dok je bio ambasador Sjedinjenih Država u Ujedinjenom Kraljevstvu pod Trampom.

Smatra se da je to pokrenulo njegove početke kao sledbenika bluza, a on ostaje navijač kluba i njihovih navijača. Džonson bi postao četvrti vlasnik iz NFL lige u Engleskoj, posle Arsenalovog Stana Kroenkea, porodice Glejzer u Mančester junajtedu i Džeda Jorka, koji ima manjinski udeo u Lidsu.

FK Petka se takmiči u opštinskoj ligi Lazarevca i pozivaju bogatog Rusa da im dođe u goste

Rođeni iz Nju Džersija je dugogodišnji donator Republikanske partije i glasno je podržavao Trampove kampanje.

MMA zvezda Konor Mekgregor, švajcarski i američki tajkuni Hansjorg Vis i Tod Boehli, kao i Turčin Muhsin Bajrak, svi su izjavili da su zainteresovani za kupovinu kluba, za koji Abramovič traži 3 milijarde funti.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.