SUVIM ZLATOM KUPUJE ČELSI!
Roman Abramovič, Foto: Profimedia

fk čelsi

SUVIM ZLATOM KUPUJE ČELSI!

Biznismen iz Gane, Bernard Antvi Boasijako obećao je da će vratiti stabilnost Čelsiju nakon što je potvrdio za Sportsmail da je zainteresovan za licitaciju za klub.

Objavljeno: 11:34h

Pojavile tvrdnje da vlasnik rudnika zlata istražuje ponudu za kupovinu kluba Stamford Bridž koji je pogođen krizom, a portparol afričkog biznismena sada je potvrdio svoje interesovanje.

Boasiakov portparol je rekao za Sportsmail:

U trci za kupovinu kluba je i američki biznismen - dugogodišnji saveznik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa

Roman Abramovič
Roman Abramovičfoto: EPA/Facundo Arrizabalaga

- Bernard Antvi Boasijako istražuje potencijalnu ponudu za Čelsi. Vodili su se razgovori sa raznim stranama uključenim u prodaju. Čelsi ima trajno nasleđe u Africi, igrači kao što su Didije Drogba i Mihael Esijen su legende kluba; prilika da se poboljša reputacija kluba u Africi je veoma primamljiva perspektiva.

- Vraćanje stabilnosti i osiguranje da nema gubitka radnih mesta su među prioritetima.

Pored toga, Boasijako se takođe obavezuje da će napraviti posebne ustupke za decu od 10 godina i mlađu na Stamford Bridžu u nadi da će negovati porodičnu atmosferu u Čelsiju. Ne zaboravite da je parola Barselone "Mes que un club". (Više od kluba)

Roman Abramovič je izgledao prilično zapušteno pošto je bio neobrijan i raščupan

Izvori bliski tajkunu kažu da je Boasijako emocionalno vezan za Čelsi zahvaljujući broju uspešnih afričkih igrača koji su igrali za klub tokom ere Romana Abramoviča.

Pored Drogbe i Esijena; kao što su Salomon Kalou, Džon Obi Mikel, Semjuel Eto'o - i nedavno Eduard Mendi koji svi igraju za klub.

Rus je navodno u emotivnoj vezi sa glumicom ukrajinskog porekla

Za njega se kaže da je poseban obožavatelj bivšeg veziste "plavaca" Kloda Makelelea, koji je poreklom iz Konga. Ali činjenica je da je 45-godišnjak očuvanje svih radnih mesta u Čelsiju učinio prioritetom tokom perioda kada je postojala ogromna neizvesnost oko poslova koji bi takođe mogli da pomognu njegovim šansama.

1 / 6 Foto: EPA/Andy Rain

Podrazumeva se da je tajkun postavio konkretne upite u vezi sa davanjem ponude pre roka u petak, a njegovi savetnici sada rade na održivosti bilo koje ponude. On ostaje u kontaktu sa brojnim konsultantima sa sedištem u Londonu uoči prekida ponude u petak.

De Viser je nekadašnji fudbaler i trener, a u Čelsiju je radio kao skaut, da bi na kraju obavljao funkciju ličnog savetnika Romana Abramoviča. On je za holandske medije želeo da kaže ko je i kakav je zapravo Abramovič čovek.

Ostaje da se vidi da li će Boasiako, koji će se fokusirati na povećanje popularnosti kluba na unosnim azijskim tržištima, nastaviti sa zvaničnom ponudom - ali njegovo interesovanje je sada jasno.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.