SELEKTOR SRBIJE OSEĆA PRITISAK PRED EP: Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada
Foto: Rukometni Savez Srbije

RUKOMET

SELEKTOR SRBIJE OSEĆA PRITISAK PRED EP: Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada

Tokom ove nedelje fokusiraćemo se na fizičku pripremu rukometaša jer pojedini igrači su bili slobodni i po 10 dana

Objavljeno:

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je danas da očekuje teško Evropsko prvenstvo, da pritisak postoji, ali da veruje u ekipu i stručni štab.

- Kada nastupaš za Srbiju i igraš na Evropskom prvenstvu pritisak postoji, ali mislim da smo uradili dobre stvari u prethodnom periodu i imam mnogo poverenja u tim, stručni štab i u igrače i u način kojim su pristupili utakmicama. Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada želiš da postigneš nešto, pritisak je uvek prisutan - rekao je Djerona za sajt Saveza.

Evropsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a Srbija će igrati u Segedinu u Grupi C sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom.

Đerona je rekao da trenerima nije lako zbog situacije sa koronom, pošto brzo mogu da se poremete planovi i pripreme zbog zaraženih igrača, kao što je sada slučaj u timu Francuske.

Toni Đerona
foto: Starsport©

Govoreći o Ukrajini, selektor je rekao da ta selekcija sada ima novi tim i novog trenera i da će se truditi da o njima prikupi što više informacija. Dodao je da mnogo poštuje Ukrajinu i da će njegov tim morati da pruži sve od sebe kako bi pobedio u prvom meču na turniru.

- Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat i dobro počnemo takmičenje. Posle toga sledi Hrvatska, reprezentacija koja se podmladjuje, ali ima igrače kao što su Cindrić i Duvnjak koji mogu da naprave razliku u bilo kom trenutku. Imaju snažan tim. Sa novim trenerom igraju na malo drugačiji način nego ranije. Ali sigurni smo da ćemo biti spremni i dati 100 odsto u ovom derbiju protiv Hrvatske - naveo je Đerona.

- Francuska je u medjuvremenu osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i imam veliko poštovanje za njih bez obzira u kom će sastavu nastupati. Sigurno će biti težak i veoma važan meč, ali razmišljamo korak po korak, prvo smo koncentrisani na dve prijateljske utakmice protiv Nemačke, ali naravno svi radimo na pripremi utakmica za Evropsko prvenstvo - dodao je on.

Toni Đerona, Bogdan Radivojević
foto: Starsport©

Srpski tim će pre početka Evropskog prvenstva odigrati dve kontrolne utakmice protiv Nemačke na gostujućem terenu, 7. i 9. januara.

- Nadam se da ćemo ih odigrati, jer u ovoj situaciji sa korona virusom nikad se ne zna. Tokom ove nedelje fokusiraćemo se na fizičku pripremu rukometaša jer pojedini igrači su bili slobodni i po 10 dana. Narednih dana ćemo raditi na sebi, pripremati taktiku, napad i odbranu za jakog protivnika kao što je Nemačka i mislim da će to biti dobra priprema za prve tri utakmice koje nas očekuju u Madjarskoj - rekao je Đerona.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.