DUVNJAK PROMENIO PLOČU: Kapiten rukometaša Hrvatske govorio pohvalno o Srbiji!
Foto: EPA/Antonio Bat

resprektuje

DUVNJAK PROMENIO PLOČU: Kapiten rukometaša Hrvatske govorio pohvalno o Srbiji!

Srbija će sve tri utakmice prve faze igrati u Segedinu, a potom bi u slučaju prolaska u narednu išla u Budimpeštu

Objavljeno:

Jedan od najboljih rukometaša Hrvatske Domagoj Duvnjak još jednom je govorio o predstojećem Evropskom prvenstvu u rukometu.

Kontinentalni šampionat se održava od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a u istoj grupi nalaze se Srbija, Hrvatska, Francuska i Ukrajina.

Duvnjak je pre oko mesec dana dao intervju u kom je jasno poručio da Srbija nije na rukometnom nivou Hrvatske već dugi niz godina.

- Srbi nisu na našem rukometnom nivou, okršaji sa njima su nezgodni u svakom sportu. Posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi - rekao je tada Duvnjak.

Sada je o "orlovima" imao mnogo više reči hvale.

- Srbija se mnogo digla, Francuskoj je u poslednjim kvalifikacijama uzela tri od četiri boda, sa selektorom Špancem daluje ozbiljnije nego pre dve godine. Izgledaju mnogo bolje i biće vrlo zahtevan protivnik - rekao je Duvnjak i dodao:

- Definitivno nismo među favoritima, ne želim da se lažemo. Mladi imaju kvalitet, ali tražiti odmah rezultat od njih ne bi bilo pošteno. Naravno, nije nemoguće, no mi kao tim moramo da funkcionišemo idealno. Ova reprezentacija uvek igra sa srcem. Evropsko prvenstvo nema slabe utakmice, videli ste da su prošli put u prvom krugu ispali Danska. Svaki put kažemo idemo iz utakmice u utakmicu. Ovaj put to treba shvatiti doslovno. Svaki sportista mora jako dobro da razmišlja - zaključio je Domagoj Duvnjak.

Srbija će sve tri utakmice prve faze igrati u Segedinu, a potom bi u slučaju prolaska u narednu išla u Budimpeštu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.