MOGLI DA OSVOJE TITULU, ALI IH JE SITUACIJA U ZEMLJI SPREČILA: Čelnici ukrajinske ekipe raspustili ceo tim!
Foto: Profimedia

morali su

MOGLI DA OSVOJE TITULU, ALI IH JE SITUACIJA U ZEMLJI SPREČILA: Čelnici ukrajinske ekipe raspustili ceo tim!

Košarkaški klub Prometej je u ukrajinskoj ligi imao učinak od 25 pobeda i jednog poraza

Objavljeno:

Ukrajinski Prometej odlučio je da raspusti sve ekipe (mušku i žensku košarkašku, juniorsku, kao i žensku odbojkašku) kako bi sva sredstva koja su išla na račun igrača usmerio ka vojsci Ukrajine.

Takvu odluku saopštio je Volodimir Dubinskij, nakon što je košarkaški klub već bio u nezavidnoj situaciji jer je ceo tim morao da pređe iz Ukrajine u Češku, gde je čak i odigrao jedan meč u FIBA Ligi šampiona.

- Dragi prijatelji, navijači i simpatizeri Prometeja. U Ukrajini je danas rat. Doneli smo tešku, ali čvrstu odluku da raspustimo sve Prometejeve ekipe i prekinemo sa učestovanjem u Ligi šampiona. Od danas su naš novac, naša sredstva i naše snage usmerene prema odbrani Ukrajine. Podržaćemo našu vojsku i teritorijalnu odbranu, sigurno ćemo pobediti - rekao je predsednik kluba.

Jedan od članova ekipe je i poznati hrvatski košarkaš Miro Bilan, koji se na Tviteru oprostio od kluba.

- Pre sat vremena svi moji saigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige šampiona, ipak nećemo nastaviti svoju sjajnu sezonu. Učinak u svim takmičenjima nam je bio 37-5. Posebna grupa momaka! A sada... nazad na tržište! - rekao je hrvatski centar.

Košarkaški klub Prometej je u ukrajinskoj ligi imao učinak od 25 pobeda i jednog poraza, dok je u Top 16 fazi Evrokupa bio na skoru 2-1, uz jedini poraz na neutralnom terenu u Češkoj od Kluža.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.