SRBIJA USKAČE U POMOĆ! Zenit, CSKA i UNIKS igraju mečeve u Beogradu?
Crvena zvezda - CSKA, Foto: Profimedia

REŠENJE NA POMOLU!

SRBIJA USKAČE U POMOĆ! Zenit, CSKA i UNIKS igraju mečeve u Beogradu?

Evroliga se obratila Beogradu koji može da garantuje bezbednost igračima iz Rusije

Objavljeno: 22:43h

Čelnici košarkaške Evrolige zatražili su od vlasti Grada Beograda nezvaničan odgovor na pitanje da li je srpska prestonica spremna da organizujem šest utakmica u kojima su domaćini ruski klubovi CSKA, Uniks i Zenit - saznaju "Novosti".

Navodno, rukovodstvo najjačeg klupskog takmičenja obratilo se našoj strani, jer ni u jednoj prestonici ne mogu da garantuju bezbednost igračima iz Rusije, koji će zbog sankcija koje je zapad uveo Moskvi biti prinuđeni da ugoste svoje rivale na inostranim praketima.

- Tačno je da je Evroliga nezvanično kontaktirala Grad Beograd sa pitanjem da li možemo da budemo domaćini šest utakmica koje bi ruski klubovi Zenit, CSKA i Uniks trebalo da odigraju između 1. i 17. marta - potvrdio je za "Novosti" zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić.

FIDE Grand Prix turnir, Goran Vesić
foto: Šahovski savez Srbije

On navodi da je u ime Grada Beograda, posle konsultacija sa Predsednikom Vučićem, dao pristanak da se pomenute utakmice odigraju u našoj prestonici.

- Mi garantujemo bezbednost svim sportistima bilo da su iz Rusije, Ukrajine ili bilo koje druge zemlje. Kod nas su svi dobrodošli i sigurni. Tako da smo spremni da budemo domaćini kako ovih utakmica tako i drugih koje bi eventualno bile otkazane ukoliko to Evroliga odluči. Beograd je pouzdan partner Evrolige i grad sporta a pre svega košarke - rekao je Vesić.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o ovoj temi, istakao da je "Srbija uvek bila dobar domaćin" i, pore ostalog, dodao:

- Mi se ne guramo i ne tražimo, ali bismo uvek prihvatili.

(Espreso/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.