SRBIJA RUTINSKI SA SLOVAČKOM! Uspeo popravni ispit ranjenih "orlova"! (FOTO)
Srbija - Slovačka, Foto: Emilija Jovanović

pobeda!

SRBIJA RUTINSKI SA SLOVAČKOM! Uspeo popravni ispit ranjenih "orlova"! (FOTO)

Imao je selektor Srbije problema da sastavi tim za ovaj meč, ali uspeli su naši momci da se izdignu iznad situacije i zabeleže važan trijumf

Objavljeno: 01:50h

Košarkaši Srbije su savladali selekciju Slovačke rezultatom 75:63, u okviru kvalifikacione grupe A za Svetsko prvenstvo.

Posle neočekivanog poraza od Belgije u prošlom kolu, izabranici Svetislava Pešića su zabeležili rutinsku pobedu.

Imao je selektor Srbije problema da sastavi tim za ovaj meč, ali uspeli su naši momci da se izdignu iznad situacije i zabeleže važan trijumf.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarka, Sport
foto: Foto: Emilija Jovanovic

Gledali smo izuzetno efikasnu prvu deonicu, a Jagodić Kuridža je bio najzaslužniji za to što je Srbija posle prvih 10 minuta imala 24:18.

Na krilima Trifunovića i Avramovića "orlovi" na poluvreme odlaze sa prednošču od 44:36. Najveće probleme su pravili Brodzianski i Ihring koji su već bili dvocifreni...

1 / 14 Foto: Emilija Jovanović

Nastavili su u istom ritmu naši momci, a ono što raduje je da je bilo mnogo razigranih u našem timu, pa su nedostatak iskustva nadomestili energijom, na kraju treće deonice bilo je 62:54.

U poslednjoj deonici je izdominirao debitant Đurišić, a naša selekcija je zasluženo slavila sa dvocifrenom prednošću 75:63.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarka, Sport
foto: Foto: Emilija Jovanovic

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Aleksa Avramović sa 14 poena, Marko Jagodić-Kuridža je dodao 13 poena, a Dušan Ristić poen manje.

Treba istaći i dvojicu debitanata - Balšu Koprivicu i Nikolu Đurišića. Koprivica je za nešto više od 16 minuta na parketu upisao osam poena, uz pet skokova i četiri blokade za indeks korisnosti 16. Đurišić je za skoro 20 minuta postigao sedam poena, uz četiri skoka i tri ukradene lopte.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.