ZVEZDA ISPUSTILA POBEDU U FINIŠU: Budućnost OPET izborila "majstoricu" u Beogradu! (VIDEO)
Foto: Starsport©

aba liga, finale

ZVEZDA ISPUSTILA POBEDU U FINIŠU: Budućnost OPET izborila "majstoricu" u Beogradu! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti uživo na blogu "Espresa"

Objavljeno: 22:58h

KK Budućnost je savladao Crvenu zvezdu u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige, 81:80.

Nakon trijumfa u subotu (75:71), Podgoričani su još jednom iskoristili prednost domaćeg terena i izborili majstoricu u Beogradu, u petak 28. maja. U dvorani je opet bilo dosta publike, ali ne i incidenata.

Sa druge strane, crveno-beli su imali odličnu priliku da drugu "meč loptu" iskoriste i večeras odbrane trofej, ali i izbore učešće u Evroligi.

1 / 5 Foto: Starsport©

Džordan Kobs je po prvi put odigrao na vrlo visokom novu, poput Lojda, i imao 21 poen i sedam asistencija, a pratio ga je, pogotovo na kraju prvog i početkom drugog poluvremena, Luka Mitrović (13 poena).

Nikola Ivanović je ubacio 11 i predvodio preokret Budućnosti četiri minuta pre kraja. Uzvratio je odlično Dobrić (13 poena, šest dodavanaj) i vratio prednost Zvezdi (80:78).

Ipak, crveno-beli su imali velikih problema sa ličnim greškama. Lazić je na samom kraju napravio petu posle loše komunikacije sa klupom, a pre njega je Noko završio meč (4 od 5 ličnih je napravio faulovima u napadu).

Lojd, pa Davidovac koji je večeras bio vrlo bled, nisu pogodili poslednje šurteve ua pobedu, pa će seriju odlučiti peti meč.

IV ČETVRTINA

40. minut - izašla je lopta iz koša posle šuta Danila Nikolića, ali je pod košem uhvatio Zoran Nikolić i dobio faul. Pogodio je oba penala. Lojd je promašio trojku. Sedam sekundi do kraja, Lazić je nevoljno napravio petu ličnu posle dogovaranja sa Radonjićem. Kobs je promašio prvo, pogodio drugo bacanje. Lojd je promašio šut za pobedu, lopta je za Zvezdu na sekund do kraja. Davidovac nije pogodio šut sa sirenom iz ugla - 81:80.

39. minut - Dobrić je odlično proigrao Kuzmića koji je sigurno poentirao. Volden dva puta dobar u skoku, pa se onda bacio na izgubljenu loptu i izborio podbacivanje - 78:80.

38. minut - Noko nije pogodio pa je napravio petu ličnu - opet u napadu. Nikolić je ubacio jedno bacanje, Dobrić pogodio iz ugla dvojku - 78:78.

1 / 5 Foto: Starsport©

35. minut - oba bacanja je iskoristio Dobrić, onda i Dela Vale. Kobs se sjajno provukao između dva igrača, pogdoio floter i iznudio faul. Trojkom je Lojd vratio plus pet - 68:73.

34. minut - trojkom Nikolića i alijupom za Popovića, Budućnost se vratila na minus pet. Između toga je dosuđena nošena lopta Lojdu, Radonjić je protestovao - 63:68.

32. minut - Ho lje pogodio sa poludistance, a onda u kontri proigrao Lojda. On je fauliran, a lopta je nekako ušla u koš. Milojević koristi poslednji tajm-aut - 58.67.

III ČETVRTINA

30. minut - dosuđena je nesportska Voldenu. Mitrović je pogodio jedno bacanje, a Zvezda se onda odbranila. Kuzmić je pogodio drugo od dva bacanja, Ivanović nije pogodio trojku sa zvukom sirene - 58:63.

29. minut - Lojd je pogodio, pa Nikolić trojku. Noko je udario sjajnu rampu, ali onda napravio faul u napadu - treći put danas. Davidovacje pogodio trojku, pa Dela Vale učinio isto - 57:62.

26 minut - Budućnost vrlo loše izvodi slobodna bacanja (11/19). Kaznio je to sada trojkom Hol. Potom je Nikolić pogodio tek prvo od svoja četiri izvedena penala. Nova trojka Lazića, pa polaganje Kobsa. Novi poluhorog Noka - 47:57.

23. minut - Noko je ubacio horog, pa je opet pogodio Kobs. Lojd je položio uz faul - opet nije iskoristio dodatno bacanje. Lazić je potom ubacio trojku - 43:49.

22. minut - dosta promašaja na startu drugog dela igre. Lojd i Volden promašujutrojke, samo je Kobs poentirao. Rid se povredio i završio utakmicu - 41:42.

II ČETVRTINA

20. minut - posle dosta izgubljenih lopti, poentirali su pred kraj poluvremena Ivanović i Noko - 39:42.

1 / 5 Foto: Starsport©

16. minut - ponovo odlični Mitrović uz faul pogađa, a Kuzmić na drugoj stzrtani uzvraća.

14. minut - Rid je moćno poentitrao. Dobrtić promašuje trojku, ali posle ofanzivnog skoka saigrača, Lojd je pogodio o tablu, uz faul. Nije iskoristio dodatno bacanje, a Mitrović pa Kuzmić sjajno poentirali iz reketa - 27:32.

13. minut - Noko je iskoristio dodavanje Lojda, ali onda napravio faul u napadu, na drugoj strani Mitrović je pogodio iz odbojke - 23:28.

12. minut - Kori Volden je i dalje van ritma opterećen povredom, ali Lojd je pogodio svoju novu trojku. Kobs igra najbolji meč serije, brzo je uzvratio dvojkom - 21:26.

I ČETVRTINA

10. minut - Volden i Popović su se borili za loptu "sa zemlje", umešao se i Lazić. Kapiten Zvezde i Popović su skakali za loptu, pripala je domaćima. Novi poeni sa linije bacanja Mitrovića - 19:23.

9. minut - Mitrović je bio precizan sa linije penala. Noko je odlično zakucao, pa u sledećem napadu napravio faul - 17:23.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/ABA liga

6. minut - Hol je u kontri proigrao Dobrića koji je ubacio trojku, a uzvratio je novim košem sa poludistance Kobs. Precizan je zatim i u brzoj akciji Simonović posle dugog pasa Noka, a onda i Dobrić. Zakucao je na drugoj strani Rid - 10:19.

4. minut - Noko je iskoristio jedno, bacanje, pa trojku pogodio Simonović. Rid je izgubio loptu pod košem, Lojd je još jednom precizan. Seriju Zvezde zaustavio je Kobs, ali je opet pogodio trojku sjajni Lojd - 6:12.

1. minut - Rid je upisao prve poene u utakmici, Noko izgubio loptu, vpa pogodio i Kobs sa poludistance. Uzvratio je Lojd trojkom - 4:3.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.