ZVEZDA STIGLA DO MEČ LOPTE: Crveno-beli prokockali prednost u KOŠMARNOJ 3. četvrtini, vratili se u finišu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@ABA_League

aba liga, finale

ZVEZDA STIGLA DO MEČ LOPTE: Crveno-beli prokockali prednost u KOŠMARNOJ 3. četvrtini, vratili se u finišu! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti na blogu "Espresa"

Objavljeno: 22:45h

Crvena zvezda je večeras savladala Budućnost u hali "Aleksandar Nikolić" u drugoj utakmici finalne serije ABA lige, 85:79.

Crveno-beli su u nedelju stekli prednost jer su prvi meč rešili u svoju korist rezultatom 82:78. Opet su bili bez pleja Korija Voldena koji je i dalje van stroja zbog povrede leđa.

Tada je malobrojna ali glasna publika doprinela da zaista osete prednost domaćeg terena, ali su i iz podgoričkog tima objasnili da preferiraju takvu atmosferu nego igranje pred potpuno praznim tribinama.

Slično je bilo večeras.

1 / 5 Foto: Starsport©

Blistao je Ognjen Dobrić koji je u prvom poluvremenu upisao 17 poena. Crveno-beli su vodili i 20 razlike, a na pauzu se otišlo sa 55:41.

A u nastavku, potpuno druga priča. Domaćin je stao, a gost se i razigrao i na krilima sjajnog Danila Nikolića (26 poena, 6-7 za tri, samo poslednju je promašio) očas posla napravili preokret. Treću deonicu dobili su rezultatom 29:8.

Zvezda se trgla u poslednjoj četvrtini, opet zaigrala jaku odbranu. Ognjen Dobrić (27 poena) je ponovo bio lider u napadu, a neke greške Kobsa i Edžama su skupo koštale Budućnost koja je u jednom trenutku vodila 70:61.

Preokretu u finišu je doprineo i Simonović (10 poena), ali i sjajno izvođena bacanja domaćih (25/27 sa linije penala). Lojd je upisao 16.

Kod Budućnosti, Nikolića su pratili Kobsa sa 14, Edžam i Ivanović sa po 12 i Rid sa 10 poena.

Serija će se nastaviti u Podgorici gde će u subotu 22. maja biti odigrana treća utakmica, a po potrebi, četvrta će se igrati takođe u hali "Morača", 24. maja.

IV ČETVRTINA

40. minut - Lojd je iznudi faul Nikolića na 39 sekundi do kraja. Pogodio je oba penala. Nikolić je po prvi put promašio trojku, Simonović je fauliran i pogodio je oba bacanja. Noko beleži blokadu, nema više poena, kraj - 85:79.

1 / 5 Foto: Starsport©

38. minut - Simonović je kaznio još jedna promašaj gostiju, ali je onda Kobs odlično pogodio. Nema faula nad Simonovićem od starne Popovića, crveno-beli protestuju, ali je lopta za Podgoričane - 78:76.

37. minut - Edžam je napravio korake, a onda i faul nad Dobrićem pri šutu za tri poena. Utakmica je gotova za njega. Sva tri puta je bio precizan Dobrić, Kobs zatim bacio loptu u ruke Laziću. Polaganje Simonovića, Zvezda opet vodi, ori se pesma na tribinama, Milojević traži tajm-aut - 76:74.

1 / 6 Foto: Starsport©

36. minut - Lojd je promašio čudan šut posle bezidejnog napada, ali Dobrić je blokadom osvojio novi napad, a Simonović dva bacanja. Pogodio je oba, a onda i Dobrić pogađa posle prodora - 71:74.

34. minut - Kobs je promašio trojku, ali i Dobrić pri otvorenom šutu. Nikolić takođe nije bio precizan sa poludistance, a onda ni Lojd, pa ni Dela Vale, Davidovac za tri, sve je prekinuo Rid zakucavanjem u kontri - 65:74.

32. minut - Nikolić je pogodio posle ofanzivnog skoka. Lojd nije dobio faul, a onda je njemu dosuđen isti na drugoj strani

31. minut - Lazić sjajnom odbranom krade loptu, pa poentira i diže publiku na noge. Ovo najavljuje poznatu odbranu Zvezde - 65:70.

III ČETVRTINA

30. minut - Nikolić je pogodio i šesti šut za tri, Davidovac prekinuo seriju domaćih šutem iuz okreta o tablu. Katastrofalna treća deonica domaćina (8:29) - 63:70.

29. minut - Rid, a onda i Edžam su pogodili posle ofanzivnog skoka. Onda i Kobs floterom, a Zvezda svew promašuje u napadu ili gubi lopte - 61:67.

27. minut - Budućnost je po prvi put povela poenima Edžama, uzvratio je Lojd - 61:61.

1 / 5 Foto: Starsport©

26. minut - Lojd je završio kontru i prekinuo seriju gostiju. Holu je dosuđen faul nad Kobsom pri šutu trojke. Pogodio je sva tri penala, a onda Ivanocvić ukrao loptu i izjednačio! - 59:59.

24. minut - stala je Zvezda u napadu, promašuje Lojd, ali ne i Nikolić - pogodio je svih pet šuteva za tri poena - 57:52.

23. minut - Noko je pogodio oba penala, ali i sjajni Nikolić trojku na drugoj strani - 57:49.

22. minut - loše su crveno-beli započeli drugo poluvreme - Lazić je oteo loptu Kobsu, ali su usledili promašaji. Trojku za goste potom daje Kobs, pa pogađa i Nikolić, Radonjić reaguje tajm-autom - 55:46.

II ČETVRTINA

20. minut - Kobs je položio, ali i iznudi faul. Tajm-aut Radonjića na pola skro pola minuta do kraja druge četvrtine. Pogodio je Amerikanac dodatno bacanje. Lojd je u finišu proigrao Kuzmića pod košem, ali je centar promašio. Poluvreme - 55:41.

19. minut - trojka Uskokovića pa Nikolić pogađa težak šut. Noko o tablu iz okreta, a onda ponovo u kontri posle promašaja Rida, Noko dobija loptu. Sada je sačekao faul, ali i pogodio - 55:38.

18. minut - ponovo je Zvezda poentirala sa linije slobodnih bacanja, ovoga puta Noko. Na drugoj strani je Kobs upisao prvi poen na isti način, a u sledećem napadu napravio korake - 47:36.

17. minut - Nikolić je pogodio i treću trojku večeras. Dobrić ponovo precizan sa linije penala. Rid je pogodio oba penala nakon što je Lojd faulpom zaustavio njegov pokušaj zakucavanja - 45:35.

16. minut - Lojd je ubacio dva bacanja, Dela Vale poentirao za goste. Dobrić nije iskoristio sjajan alijup, ali jeste bacanja - 43:30.

14. minut - Nikolić je pogodiio sva tri bacanja, a onda Lojd odlično proigrao Davidovca pod košem. Ivanović je pogodio uz faul, pa i dodatno - 39:28.

12. minut - Dobrić je na startu druge četvrtine pogodio floter, pa Lojd trojku i bacanja. Prekinuo je to trojkom Nikolić - 37:22.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@ABA_League

I ČETVRTINA

10. minut - Popović je napravio već treću ličnu, Lojd pogodio drugo od dva bacanja. Odlično se Uskoković snašao u kontri pa zakucao Dobrić. Posle dvojke gostiju,Davidovac je položio na dodavanje Lojda, ali su poeni poništeni posle gledanja snimka - vreme je isteklo - 30:17.

9. minut - Nikolić je prekinuo seriju Zvezde sa linije bacanja. Zatim je Davidovac pogodio težak šut "s noge", ali i Nikolić prvu trojku za Crnogorce - 27:15.

8. minut - alijup Davidovca za Kuzmića, noivi tajm-aut Milojevića. Dele Vale je izgubio loptu, Dobrić to kaznio dalekometnom trojkom - 25:10.

7. minut - Kuzmić je izblokirao Rida, koji je potom iznudio faul. Ponovo je pogodio samo drugo. Dobrić je fauliran na drugoj strani i pogodio je oba bacanja. Posle nove dobre odbrane, zakucao je Kuzmić u kontri, a onda Rid ubacio u koš promašaj Kobsa - 20:10.

6. minut - Ivanović je pogodioo prvi šut iz igre Budućnosti, a onda bio precizan i sa linije za bacanja. Noko već ima dva faula, a Dobrić je zakucao na drugoj strani. Prve poene je upisao i Hol - 16:7.

4. minut - Edžam je zabeležio novi promašaj, ali je potom fauliran. Iskoristio je oba bacanja, ali je Dobrić zatim pogodio "floter" - 12:3.

3. minut - Lojd je lepo naskočio i pogodio aonda u brzoj kontri joše jednom je poentirao Noko. Posle nove agresivne odbrane, gosti su izgubili loptu, Noko onda zakucao u kontri, Milojević je primoran na tajm-aut - 10:1.

2. minut - Rid je iskoristio drugo od dva slobodna bacanja. Lojd je proigrao Simonovića, pa faul u napadu Rida - 4:1.

1. minut - prvi napad nije iskoristila Budiućnost, ali ni Zvezda, Lengston Hol je nagazio liniju na centru terena. Isteklo je potom vreme za napad gostiju, a Noko poentirao posle lepog proigravanja Lojda - 2:0.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.