AMERIKANCI TRAŽE PROMENU PRAVILA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Drim tim se vadi na koronu da bi dobio nove povlastice!
Košarka, Foto: EPA/Wu Hong

ZA RAZMIŠLJANJE

AMERIKANCI TRAŽE PROMENU PRAVILA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Drim tim se vadi na koronu da bi dobio nove povlastice!

Amerikanci se ne sećaju kada su na neko veliko takmičenje otputovali u najboljem sastavu

Objavljeno:

Amerikanci se ne sećaju kada su na neko veliko takmičenje otputovali u najboljem sastavu. Osećaj im govori da će tako biti i na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa zbog toga žele neke promene.

Direktor Džeri Kolanđelo za "ESPN" kaže da je "USA Basketball" organizacija koja brine o američkoj reprezentativnoj košarci uputila poruku nacionalnom Olimpijskom komitetu, Međunarodnom olimpijskom komitetu i FIBA, sa molbom da se spisak igrača za Tokio objavi kasnije, nego što je planirano.

U situacijama bez nepredviđenih okolnosti spisak se šalje nekoliko nedelja ranije. Uprkos pandemiji koronavirusa plej-of NBA lige završiće se samo tri dana pre nego što će “drim tim“.

- Ovo nisu normalna vremena. Dostavljanje spiskova do određenih rokova nema nikakvog smisla. Tražimo fleksibilnost da možemo da zamenimo igrače u vrlo kasnoj fazi kako bismo zaista mogli da na teren izvedemo najbolje što imamo. To ne važi samo za nas, već za sve zemlje - rekao je Kolanđelo.

I Srbija bi mogla imati male probleme, ukoliko ekipa Nikole Jokića dogura daleko u plej-ofu.

Kako god, američki tim planira da organizuje predolimpijski mehur u Las Vegasu kako bi se pripremali sa reprezentacijama Španije i Australije. Trenutni svetski šampioni u timu imaju pet NBA zvezda: Marka Gasola, Rikija Rubija, Seža Ibaka, Huanča Ernangomeza i Vilija Ernangomeza. Australija ih ima čak 10, uključujući tu i Bena Simonsa, Patija Milsa, Džoa Inglsa, Dantea Eksuma i Matisa Tajbula.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.