MICOV SE PRISETIO OTKAZA U REPREZENTACIJI! Da ponovo vratim vreme isto bih napravio!
Vladimir Micov, Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Ostaje žal za nacionalnim timom

MICOV SE PRISETIO OTKAZA U REPREZENTACIJI! Da ponovo vratim vreme isto bih napravio!

Kad je selektor postao Igor Kokoškov, razmenili smo nekoliko poruka, ali tada su bili „prozori“ pa je bilo neizvodljivo da se pojave igrači iz Evrolige

Objavljeno:

Srpski centar, Vladimir Micov pruža odlične partije u dresu Olimpije, a u Milanu se oseća kao kod kuće.

Grad mode je takođe osvojio i njegovu porodicu, a ta ljubav datira od 2017. godine.

Nezaobilazna tema u karijeri Vladimira Micova je reprezentacija Srbije. Tokom priprema 2014. godine jedna situacija ga je, verovatno, zauvek odvojila od nacionalnog dresa.

Na pripremnoj utakmici, nesporazum sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem, posle izlaska iz igre, skupo ga je koštao.

Njegova reakcija se nije svidela treneru, koji je doneo tada šokantnu odluku: „Micov je završio kratku reprezentativnu karijeru“.

- Sigurno da mi je žao kad se setim jer sam celo leto proveo u reprezentaciji i onda se to desilo tri dana pred prvenstvo. Prošlo je mnogo godina, pa ne bih ni išao u detalje. Mogu da kažem da ništa ne bih menjao da mi je ova današnja pamet. Isto bih postupio, jer znam da nisam zaslužio to što sam dobio - osvrnuo se Micov i ka mogućoj prilici u novoj eri nacionalnog tima.

- Kad je selektor postao Igor Kokoškov, razmenili smo nekoliko poruka, ali tada su bili „prozori“ pa je bilo neizvodljivo da se pojave igrači iz Evrolige. Olimpijske igre su odložene, a ja sam sve stariji. Kad sam propustio da budem deo reprezentacije u najlepšim i najboljim godinama, kada sam mogao nešto da dam, mislim da bi sada bilo nezahvalno da se pojavljujem.

Kompletna situacija mu je bila veoma bolna, jer je želja bila ogromna. Nikada nije ni krio da mu je san da napravi uspeh i sa reprezentacijom.

- Možda je sve to splet okolnosti, ili sudbina. Znali su svi u kakvoj sam situaciji došao, bio je upućen i lekar Gaga Radovanović. Imao sam ozbiljan virus jetre i najveći stručnjaci u Rusiji nisu mogli da otkriju šta je. Onda sam došao kod našeg doktora Petra Sforcana, načelnika bolnice na Zvezdari. I on nije znao šta je… Rekli su mi da strogo moram da mirujem, da ne smem ni da šetam, a ako odem na more, da ne smem ni da plivam. Ja sam se ipak, korak po korak priključio reprezentaciji. Radio sam detaljne analize na nedeljnom nivou i tako smo pojačavali ritam. Pristao sam da budem tu, a onda se sve to loše na kraju izdešavalo. Na rasplet je uticalo i to što sam napustio svlačionicu kada sam oteran sa terena. Da sam ostao, možda bi bilo drugačije, možda i ne bi. Da sad vratim film, isto bih postupio - zaključio je Vladimir Micov, koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih srpskih košarkaša u poslednjoj deceniji koji igrom slučaja nije ostavio značajan trag u nacionalnom dresu.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.