PRETVARAO SE DA JE SLAVNI KOŠARKAŠ I OJADIO DEVOJKE: Muvao ih preko Tindera pa ih prevario za desetine hiljada evra
Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU, EPA/Toms Kalnins

kakav ludak!

PRETVARAO SE DA JE SLAVNI KOŠARKAŠ I OJADIO DEVOJKE: Muvao ih preko Tindera pa ih prevario za desetine hiljada evra

Sumnja se da ova devojka nije jedina žrtva ovog prevaranta

Objavljeno: 12:41h

Rokas Jokubaitis je mladi košarkaš Žalgirisa koji privlači veliku pažnju zbog svojih sjajnih igara, ali ovom prilikom, njegovo ime je iskorišćeno za neke druge stvari.

foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Jedan momak po imenu Viktor Babajev se dosetio da iskoristi ime košarkaš i na tome još zaradi. Napravio je profil na aplikaciji za upoznavanje "Tinder" i spojio se sa devojkom koja očigledno nije znala mnogo o košarci. Pored toga, ona je posumnjala da je lažni profil u pitnaju, ali je on insistirao da se oni vide uživo.

Viktor se na sastanku pojavio kao da stvarno igra za Žalgiris. Išao je dotle da je vozio auto sa zalepljenim logom Žalgirisa, nosio je klupsku trenerku, a zapravo i malo liči na Jokubaitisa pa je bilo lako poverovati bilo kojoj osobi koja nije toliko upoznata sa sportom.

Redovno su se viđali, on je njoj čak slao i snimke iz Arene, sa treninga, timskih putovanja i slično. I kad god bi se video sa tom devojkom, nosio bi neki odevni predmet sa logom Žalgirisa.

Nakon svake utakmice joj slao poruka tipa, "Jesi videla kako sam igrao?", uz razne informacije koje su izgledale kao da je stvarno deo ekipe, da je stvarno to što se predstavlja. Toliko daleko je išao u toj prevari, da ga je neko svaki put pozdravljao kada su njih dvoje šetali ulicom.

Međutim, odjednom posle dva meseca veze, Rokas tj. Viktor, ima nove probleme. Navodno mu je banka blokirala račune i on nema više nikakvih sredstava, logičan je sled događaja.

foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU, EPA/Toms Kalnins

Devojka pošto je stvorila poverenje, pozajmila je dečku 10.000 evra. Kada je primetila neke čudne stvari, on je počeo nju da ubeđuje kako on jeste Rokas Jokubaitis i da njoj treba "psihijatrijska pomoć".

Devojka je nakon toga otišla u policiju, prijavila slučaj i Viktor Babajev je 12. decembra uhapšen zbog prevare. Sumnja se da je na isti način prevario još par devojaka. Kao i da se pretvarao da je košarkaš London Lajons.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.