BJELICA VUKAO KINGSE KA OSVETI: Apsolutno SAVRŠEN debi čarobnjaka Denija Avdije, prvi koš Durenta posle 552 dana!
Foto: Printscreen/Youtube/Nba Highlights

NBA predsezona

BJELICA VUKAO KINGSE KA OSVETI: Apsolutno SAVRŠEN debi čarobnjaka Denija Avdije, prvi koš Durenta posle 552 dana!

Sin legende Zvezde je odigrao bez ijedne greške u svom prvom meču

Objavljeno: 09:21h

Osim Bogdan Bogdanovića, još jedan srpski košarkaš je odigrao novi meč u NBA predsezoni, a to je njegov dojučerašnji saigrač Nemanja Bjelica koji je sa Sakramentom uspeo da se osveti Portlandu za ubedljiv poraz u prvom meču 121:106.

Iskusna "četvorka" iz Srbije je ponovo bila u startnoj petorci, ali sada je popravio svoj učinak.

U odnosu na prethodni meč u kome je ubacio samo 2 poena, sada je postigao 12. Uz to je zabeležio i 6 skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu za 22 minuta na terenu.

Najefikasniji u Kingsima bili su Gaj i Holms sa po 14 poena, Foks je dodao 13, Haliburton, Metu i Glen Robinson su dali po 11, a 10 je ubacio Kaminski.

Kod Blejzersa se ponovo istakao bivši centar Kingsa Heri Džajls, koji je imao 19 poena i 13 skokova. Geri Trent imao je 17, Derik Džons junior 15, a Si Džej Mekalum 13 poena.

A Deni Avdija, sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, koji je stigao posle ovogodišnjeg drafta u Vašington, debitovao je za taj tim u porazu od Bruklina 114:119.

Može se reći da je na svom prvom meču odigrao skoro perfektno i sjajno se predstavio novoj publici koja je s nestrpljenjem čekala da vidi šta može da očekuje od Izraelca srpskog porekla koji je bio najbolje kotirani Evropljanin na draftu.

I bogami, imali su šta i da vide. Iz igre je šutirao bez promašaja, 3/3 za dva i 3/3 za tri poena, nije imao nijednu izgubljenu loptu, a krajnji učinak je bio 15 poena, 2 skoka, 4 asistencije i jedna blokada za 24 minuta. Fantastično.

Bio je treći najefikasniji igrač svoje ekipe, iza Hačimure sa 18 i Neta sa 17 poena.

Ovaj meč će se pamtiti i po tome što je ovo bila prva utakmica za Kevina Durenta posle 552 dana i uopšteno prvi meč za Bruklin još od kako je leta 2019. godine potpisao za taj tim.

Godinu i po dana se oporavljao od kidanja Ahilove tetive i sada se konačno vratio na parket.

On je odigrao 23 minuta i postigao 15 poena u pobedi Bruklina nad Vašingtonom rezultatom 119:114, a i Durent i Irving su bili u startnoj postavi.

Upravo je Kajri sa 18 poena bio najefikasniji u Bruklinu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.