TRINKIJERI DAO PROGNOZU ZA "VEČITE": "Partizanu nedostaje Lesor...Ivanoviću je trebalo četiri dana da nađe posao!
Trinkijeri je, Foto: Profimedia

prognoze

TRINKIJERI DAO PROGNOZU ZA "VEČITE": "Partizanu nedostaje Lesor...Ivanoviću je trebalo četiri dana da nađe posao!

Bivši trener Partizan je trenutno bez posla

Objavljeno:

Iako se profilisao kao jedan od najboljih trenera u Evropi, Italijan Andrea Trinkijeri trenutno nema klub. On je bio povezivan sa nekoliko ekipa, ali je ipak odlučio da sačeka i odluči o svojoj sudbini tek nakon nekog vremena pošto je napustio Bajern na kraju sezoniu.

Trinkijeri je bez posla, ali pomno prati košarku u Evropi, te je za portal "BH Basket" govorio i o trenutno stanju u košarci, a dotakao se i srpske, gde je otkaz dobio Duško Ivanović, a koga je zamenio Janis Sferopulos na mestu trenera Zvezde.

- Uvek mi je žao kada se promeni trener, još dramatičnije posle četiri, pet kola ili čak na pripremama. Mislim da nemam nijedan komentar, samo posmatram situaciju, i jako je biti teško trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju kao muve - rekao je Trinkijeri za „BH Basket“.

Andrea Trinkijeri
foto: Starsport©

Duško Ivanović nije bio dugo bez posla, pošto je Baskonija odmah iskoristila priliku i zaposlila je ovog trenera.

- Duško Ivanović je vrhunski trener, trebalo mu je četiri dana da nađe posao, a ne četiri godine. Otišao je da radi gde ga poznaju. Gde znaju njegove mane i talente. Svi imamo mane… To je ljudski. Najvažnije kada potpišeš trenera šta će taj trener doneti ekipi. Više ne postoji ovo je moj sistem i radićemo kako ja kažem. Ako imaš ekipu od deset mladih igrača treniraćeš jedan sistem, iskusne sa drugim sistem.

Takođe, Trinkijeri je analizirao i šanse Partizana i Zvezde da se domognu Fajnal fora Evrolige ove sezone.

- Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na Fajnal-for? Ono što se kaže jedna stvar, a ono kako se radi nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Nemačkoj igrao fantastičnu sezonu… Mislim da nisu pronašli zamenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koji daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum - zaključio je Trinkijeri.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.