JUVENTUS U PROBLEMU ZBOG VLAHOVIĆA: Više košta nego što doprinosi!
Vlahović nije baš opravdao uloženo, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

problemi

JUVENTUS U PROBLEMU ZBOG VLAHOVIĆA: Više košta nego što doprinosi!

Italijani iznose podatak da je Juventus bez srpskog napadača učkinovitiji

Objavljeno:

Srpski napadač Dušan Vlahović privukao je pažnju medija i javnosti svojim transferom u Juventus iz Fiorentine za 70 miliona evra 2022. godine.

Iako je dobro počeo sezonu postigavši četiri gola na prve četiri utakmice, njegova forma je nakon toga opala. Na poslednjih četiri meča za Juventus, nije uspeo da se upiše u listu strelaca, što je izazvalo razočaranje i kritike u Torinu.

Analitičari su primetili da je Juventus u sezoni 2022/23. postizao prosečno 1,78 golova po meču kada je Vlahović na terenu, u poređenju sa 2,2 gola po meču bez njega. Očekivanja od njega bila su visoka nakon transfera iz Fiorentine, ali je u crno belom postigao ukupno 27 golova na 71 utakmici.

Pitanje novca takođe igra ključnu ulogu u ovom slučaju, jer će Vlahovićeva plata porasti sa 7 miliona evra na 12 miliona evra neto godišnje od jula 2024. godine. Kada se dodaju i troškovi "amortizacije," Juventus će ukupno potrošiti 43 miliona evra na srpskog napadača.

Juventus je razmatrao mogućnost produženja Vlahovićevog ugovora do juna 2027. godine, uz bonus zavisne od njegovih performansi na terenu. Međutim, Vlahović je odlučio da zadrži hladan stav prema toj ideji, što je ostavilo pitanje njegove budućnosti u klubu otvorenim.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.